Αρχιεπίσκοπος: «Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια»

«Οι αξίες δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα και προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού.

 Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.
 Η Εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης καθηγητής Αθανάσιος Αγγελόπουλος, επιστημονικός επόπτης του Κέντρου.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με θέμα «Ταξιδεύοντας, όπου στην γη Ελληνισμός» και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός για τα 150 χρόνια Πνευματικής προσφοράς και τιμήθηκε με τον «Χρυσούν Στέφανον» του Οικουμενικού Ελληνισμού.
 Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «ο Ελληνισμός έξω από την Ελλάδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο συνήθως προσπερνάμε». Αναφέρθηκε στην προβολή που είχε προηγηθεί λέγοντας πως «ομολογουμένος αυτό το ταξίδι που είδαμε ήταν εντυπωσιακό και ουσιαστικό. Τα συνθήματα που μπορεί κανείς να πάρει από όσα ακούστηκαν είναι πολλά». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε ένα σχολείο στην Αφρική, το οποίο φαινόταν στο βίντεο και σχολίασε πως «είδαμε εκατοντάδες παιδιά που κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες της επαναστάσεως. Σκέφτηκα, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, πως αν κάναμε μία επίσκεψη σήμερα σε ένα οποιοδήποτε σχολείο και δείξουμε τις μορφές των Κολοκοτρώνη ή Καραΐσκάκη τα παιδιά θα απορήσουν. Διότι θεωρείται υποτιμητικό αυτές οι μορφές να στολίζουν τους τοίχους των σχολείων μας και είναι πλέον πεταμένες στις αποθήκες. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει. Να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο δεν υπάρχουν σήμερα αξίες. Πιστεύουμε ότι οι αξίες μπορούν να αγοραστούν στο σουπερ μαρκετ. Οι αξίες, όμως, δεν αγοράζονται. Θέλουν αγώνα, αίμα, προσπάθεια. Και αυτό είναι δύσκολο να το συναντήσουμε σήμερα».
 Ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να επαναλάβει αυτό που είπε εχθές στο Μέγαρο Μουσικής, ότι παρόμοιες εκδηλώσεις, όπως η χθεσινή ή η σημερινή αποτελούν οάσεις και πρέπει να γίνονται παντού.
 Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε κάποιους ανθρώπους που στηρίζουν το Κέντρο και αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυναν ο υφ. Εξωτερικών κ. Αμανατίδης και ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός καθηγητής κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκκης. Η Εκδήλωση έληξε με παραδοσιακούς χορούς.

Θήβα,ειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget