Με επιτυχία η αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ»

Την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» πραγματοποίησε για 11η χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, στην Μικρασιατική Εστία και ήταν εκεί,  όλοι όσοι αγαπούν και συμπαραστέκονται στο έργο της  Ένωσης .
 Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι συλλόγων και ο  Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος  Δημήτρη Παντέλα που εκπροσωπούσε την  Ο.Π.Σ.Ε. έδωσαν το παρόν.
 Μαζί και τα μέλη του Συλλόγου, το τμήμα χορευτικού και η χορωδία, τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου αλλά και πολλοί  φίλοι που στηρίζουν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που βλέποντας τις δραστηριότητες της Ένωσης βρίσκονται  κοντά στο σύλλογο και τις δράσεις του. Αυτό το νέο αίμα των Μικρασιατών που ανταποκρίνονται, δίνει την  ελπίδα, ότι κανένας κόπος και καμιά προσπάθεια  δεν πάει χαμένη .


 Αυτό είναι που οδηγεί και τα μέλη του Δ.Σ  στην πραγματοποίηση ποιοτικών δράσεων που δίνουν την δυνατότητα τόσο στα μέλη όσο και σε συμπολίτες (περισσότερα από 300 άτομα συμμετέχουν στα τμήματα) να εκφράζονται μέσα από το θέατρο (θεατρικό εργαστήρι), το χορό (5 τμήματα για μαθητές νηπίου, Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου, και 2 ενηλίκων) το τραγούδι ( μεικτή παραδοσιακή χορωδία)  τη ζωγραφική (εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά )
Τα καζάνια μπήκαν από νωρίς το πρωί με την επιμέλεια από τις κυρίες Στάσα Τσολάκου, Γιαννούλα Αραπίκου, Ευσταθία Καραγιάννη, Μαρία Γελέκα  και στις 6:30 ο αχνιστός χυλός με τα «Βάρβαρα» και τις μυρωδιές από το ‘καβουρντισμένο’  σουσάμι και την κανέλα πλημμύρισαν τον Συνοικισμό.
 Μαζί με τα «Βάρβαρα» προσφέρθηκαν λουκουμάδες χαλβάς και άλλα παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκά και εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες της Ένωσης Αγνή Δεληκωσταντίνου , Βαγγελίτσα Σκυριανού-Στρατέλου , Χρυσάνθη Στρατέλου-Κανέτη , Μαρία Λεπενιώτη , Καίτη Ακρίβου , Μαρία Δαούτη , Ελένη Καραγιάννη , Φωτούλα Στρατέλου , Σοφία Σαντά, Μαριάννα Πλατιά, Μαρία Μαυρίδου, Ευαγγελία Παναγιωταρά, Ελένη Δεληκωνσταντίνου, Μαρία Μίχα, Μαρία Δελαβέκουρα-Βαλμά Μαρία Χλωρού (Bitter Sweet) μαζί με αναψυκτικά, ποτό μαστίχα, αρμπαρόριζα, βύσσινο και τσίπουρο που προσφέρθηκε από την Ένωση. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο χορός με τα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας που κράτησε για αρκετές ώρες, με τις ευχές  για : «Μέλι και Γάλα στη στράτα μας και Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!  Και του χρόνου με υγεία.

θηβα νεα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget