Χριστούγεννα στο σπίτι για τους περισσότερους Έλληνες

Λίγοι είναι οι τυχεροί και αυτή τη χρονιά που καταφέρουν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων εκτός σπιτιού, ακόμη λιγότεροι αυτοί που θα επιλέξουν να γιορτάσουν τις ημέρες αυτές σε κάποιο προορισμό του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα, ναι μεν το ποσοστό των πληροτήτων που καταγράφονται το τριήμερο είναι πολύ ικανοποιητικό, εντούτοις οι τιμές και αυτή τη χρονιά παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, ενώ όσοι έκλεισαν από νωρίς δωμάτιο για τις διακοπές τους κατάφεραν να βρουν συμφέρουσες προσφορές. Όσοι από την άλλη προγραμμάτισαν το ταξίδι τους την τελευταία στιγμή, διαπίστωσαν πως οι τιμές ήταν υψηλότερες. Η οικονομική κρίση ωστόσο, όπως λένε, αποτέλεσε και αυτή τη φορά ανασταλτικό παράγοντα για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, ενώ ακόμη και όσοι έχουν εξοχικά σε ορεινές περιοχές, επέλεξαν να μην ταξιδέψουν.
Στα 80 ευρώ με πρωινό τη βραδιά κυμαίνεται πλέον η τιμή για ένα δίκλινο στην Αράχοβα, τη "Μύκονο του χειμώνα”, που και φέτος επέλεξαν πολλοί εκδρομείς για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η πληρότητα εκτιμάται πως έφτασε ακόμη και το 90%.
Ίδιο το κλίμα και στα Καλάβρυτα, με τις τιμές να αγγίζουν τα 70 ευρώ. Η ζήτηση και για τον προορισμό αυτό ήταν μεγάλη, με τα φθηνότερα δωμάτια να εξαντλούνται από νωρίς. Η επισκεψιμότητα είναι πολύ ικανοποιητική, φθάνει ακόμη και το 100%, καθώς θα είναι ανοιχτό και το χιονοδρομικό κέντρο.
Σε Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι και  Κόνιτσα η πληρότητα αγγίζει το 90%, ενώ στο ίδιο ποσοστό εκτιμάται η πληρότητα και στα χωριά του Πηλίου, όπου οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από τα 50 ευρώ.
Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και για την Πρωτοχρονιά, αφού το τριήμερο ευνοεί τους εκδρομείς. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν πως και την επόμενη εβδομάδα η πληρότητα θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, γεγονός που αναμένεται να δώσει ώθηση στους τζίρους τους. Πολλά καταλύματα, παρά το κόστος της θέρμανσης και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, αποφάσισαν να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ημέρες των εορτών, στηρίζοντας τις ελπίδες τους στα δύο αυτά τριήμερα.
Όσον αφορά τέλος όσους θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης της trivago, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακριβώς ίδιοι με πέρσι στο σύνολό τους, αλλά με διαφορετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, το Λονδίνο φαίνεται να βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με το Παρίσι να ακολουθεί. Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ακολουθούν η Βιέννη, το Μπάνσκο, η Πράγα και η Κωνσταντινούπολη.


thiva gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget