Ετοιμάζοντας το φαγητό του παιδιού για το σχολείο

Το φαγητό που θα πάρει το παιδί μας στο σχολείο, (είτε πρόκειται για το κλασικό δεκατιανό είτε για το φαγητό που θα φάει εκεί το μεσημέρι – λόγω ολοήμερου), εκτός από το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει έχει και κάποια άλλα προαπαιτούμενα που είναι απαραίτητα για να μπορέσει το παιδί μας να γευματίσει σωστά.
Ιδιαίτερα μάλιστα αφού ότι δεν θα βρίσκεται στην άνεση του σπιτιού του αλλά σ” ένα χώρο που έχει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές.
 Συγκεντρώσαμε λοιπόν μία σειρά από δεδομένα για το φαγητό στο σχολείο που έχουν ως σκοπό να διευκολύνουν τόσο  τους γονείς όσο και τα παιδιά:
 1. Επιλέγουμε με προσοχή το ταπεράκι που θα φιλοξενήσει το φαγητό – το φαγητοδοχείο αυτό θα πρέπει:
– να έχει τα κατάλληλα χωρίσματα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ξεχωριστά το κάθε μέρος του γεύματος του παιδιού (ψωμί – κυρίως γεύμα – φρούτο κ.ο.κ.).
– να κλείνει αεροστεγώς τόσο για τη σωστή συντήρηση του φαγητού όσο και για την αποφυγή …ατυχημάτων, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από ένα παιδί να επιδεικνύει την προσοχή που επιδεικνύει ένας μεγάλος.
2. Φροντίζουμε το φαγητό του παιδιού να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές ώστε να μπορεί να το φάει με ασφάλεια και χωρίς να χρειάζεται κάποια περαιτέρω βοήθεια.
3. Το φρούτο που θα συνοδεύει το γεύμα ή θα αποτελέσει το δεκατιανό του παιδιού θα πρέπει να είναι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια. Διαφορετικά, θα πρέπει να πρόκειται για φρούτο που μπορεί εύκολα το παιδί να καθαρίσει μόνο του. Ιδανική λύση στην περίπτωση αυτή είναι η μπανάνα που ξεφλουδίζεται γρήγορα κι εύκολα και δε λερώνει.
4. Φροντίζουμε να έχουμε κάνει αρκετές πρόβες με το παιδί στο άνοιγμα και κλείσιμο του φαγητοδοχείου καθώς στο σχολείο δεν θα έχει ιδιαίτερη άνεση χρόνου.
5. Εκτός από το φαγητό, απαραίτητο συνοδευτικό βέβαια είναι και το νεράκι. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του παγουριού. Είναι πολύ σημαντικό να κλείνει σωστά και με ασφάλεια.
– Προμηθευόμαστε περισσότερα από ένα φαγητοδοχεία. Πιστέψτε μας δεν θα είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που το παιδί θα λησμονήσει το ταπεράκι του στο σχολείο.
– Τοποθετούμε το φαγητό και το νερό του παιδιού σε διαφορετικές θήκες της τσάντας από αυτές που βρίσκονται τα βιβλία – για προφανείς λόγους! Ιδανικά τα τοποθετούμε σε κάποιες από τις εξωτερικές θήκες (άλλωστε οι καινούριες τσάντες διαθέτουν πλέον χωριστές-ειδικές θήκες για το παγούρι).
– Αποφεύγουμε το πολύ λάδι και τις πολλές σάλτσες στο φαγητό του παιδιού ώστε να περιορίσουμε τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Ως γνωστόν, οι λεκέδες από φαγητό είναι από τους πλέον δύσκολους…

– Το σχολείο διαθέτει  ψυγείο όπου μπορεί να φιλοξενήσει το φαγητό και προσαρμόζουμε αναλόγως το γεύμα που θα δώσουμε στο παιδί μας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget