Τι εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση‏ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

«Είμαστε από την ίδια όχθη», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς αιρετούς του α' Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την παρουσία του, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, για να συμπληρώσει:
«Δεν υπάρχει Κράτος χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό, την θέλησή του, για «χωρίς χρώματα» - όπως χαρακτηριστικά είπε - στενή συνεργασία μαζί τους.
 Στη συνέχεια, ο Υπουργός έκανε τις ακόλουθες εξαγγελίες, αφού πρώτα άκουσε τις τοποθετήσεις αιρετών απ' όλες τις Παρατάξεις και παρευρισκόμενων Προέδρων Π.Ε.Δ.:
 1. Άμεσες συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών, Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο, αντίστοιχα, προς επίλυση των: Συνέχιση της χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, χρηματοδότηση των Δήμων και ελάφρυνση του επιτοκίου δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
 2. Άμεσες ενέργειες, για πρόσληψη επιτυχόντων παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (2008), από 40 - 50 Δήμους, που παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.
 3. Σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Καθημερινής Λειτουργίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των Δήμων.
 4. Δεν θα υπάρξει χωροταξική αλλαγή με τον νέο «Καλλικράτη», οι όποιες αλλαγές θα είναι σε θεσμικό πλαίσιο και σε συνδυασμό με τον Κώδικα, και τέλος, σε 2 - 4 ημέρες, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, θα συσταθεί Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, για τον προγραμματισμό του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη».
 5. Νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα εισαχθούν φλέγοντα αιτήματα - προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Τέλος, στη συνάντηση, εκ μέρους του Υπουργείου, παρόντες ήταν ο Υφυπουργός ΕΣ.Δ.Α. Γιάννης Μπαλάφας και ο γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ. Κώστας Πουλάκης.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget