Χιλιάδες ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς στα Βαλκάνια για να παρακάμψουν τα capital controls

Σε τράπεζες του εξωτερικού για να ανοίξουν λογαριασμούς καταθέσεων στρέφονται χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να πραγματοποιούν ελεύθερα τις τραπεζικές τους συναλλαγές αποφεύγοντας τους ασφυκτικούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

 Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν φροντίσει να χτίσουν «γραμμές άμυνας» εδώ και καιρό, αλλά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους για να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά τις εμπορικές τους συναλλαγές στο εξωτερικό, απαραίτητες για τη λειτουργία τους.
 Όπως γράφει εφημερίδα επικαλούμενη τραπεζικές πηγές, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε κυπριακές, βουλγαρικές, ρουμανικές, αγγλικές, αλλά και γερμανικές τράπεζες προκαλώντας… συμφόρηση. Ετσι από περίπου 3-4 εβδομάδες που ήταν, πριν από την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα, ο μέσος χρόνος αναμονής για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανοίγματος ενός νέου λογαριασμού, πλέον χρειάζονται 7-8 εβδομάδες, λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget