Όταν το κέρδος δεν τελειώνει ποτέ

Σε αέναη διαδικασία κερδών βρίσκεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το ίδιο σύστημα που απαιτεί διαρκώς νέα κεφάλαια και κέρδη.Γιατί να είναι δέκα και να μην είναι είκοσι πέντε;   και γιατί να είναι είκοσι πέντε και να μην είναι τριάντα πέντε και να μην είναι….

 Αυτή η ιδιότυπη «κολοκυθιά», δεν τελειώνει ποτέ για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες που έχουν ήδη λάβει 10δις ευρώ έναντι μελλοντικών αυξήσεων κεφαλαίου από τον ESM, χρηματοδότηση στην οποία προστίθενται άλλα 25δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις.
 Η χρηματοδότηση δεν τελειώνει ποτέ, ενώ το σύνηθες υποζύγιο, ο ελληνικός λαός, φορτώνεται στις πλάτες του τις πάντοτε κερδοφόρες και, κυρίως, κερδοσκοπούσες τράπεζες, ενώ ο ίδιος, καταχρεωμένος στο σαρκοφάγο τραπεζικό σύστημα, πληρώνει με το αίμα του τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης.
 Κι αν το κέρδος, δεν τελειώνει ποτέ για τις τράπεζες, τελειώνει η αντοχή των πολιτών που βλέπουν πως είτε οι πράσινες είτε οι γαλάζιες είτε οι κόκκινες κυβερνήσεις, αποδεικνύουν με τη στάση τους έναντι των τραπεζών ότι η διαχρονική αυτή σχέση δεν έχει χρώμα, όπως το χρήμα δεν έχει μυρωδιά.  

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget