Η φωτογραφία που τρομοκράτησε το διαδίκτυο! Μεταλλαγμένα λουλούδια φυτρώνουν στην Φουκοσίμα

Μεταλλαγμένα λουλούδια φυτρώνουν στην Φουκοσίμα: Γίνονται ορατές οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας…Μια φωτογραφία με μεταλλαγμένες μαργαρίτες που ανέβηκε στο Twitter από την Ιαπωνία έγινε viral προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα το 2011.

 Ο χρήστης Twittersan_kaido μοιράστηκε την εικόνα πρώτη φορά στα τέλη Μαΐου, από την πόλη Νασουσιομπάρα, περίπου 173 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, που καταστράφηκε από το τσουνάμι το 2011 και διασκόρπισε τη ραδιενέργεια στο περιβάλλον.
 Ωστόσο οι επιστήμονες δεν βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, αφού όπως επισημαίνουν, είναι μεν δυνατόν η ακτινοβολία να ευθύνεται για την μετάλλαξη, όμως υπάρχουν και μια σειρά από άλλες πιθανές εξηγήσεις.
 «Είναι δυνατόν η παραμόρφωση αυτή να έχει προκληθεί από την ακτινοβολία» επισημαίνει ο Τζέφρι Ντόιλ, καθηγητής της Βιολογίας των Φυτών στο Πανεπιστήμιο του Cornell. «Ωστόσο αυτή είναι επίσης μια πολύ συχνή μεταλλαγή στις μαργαρίτες που έχω δει σποραδικά σε διάφορα μέρη του κόσμου που δεν υφίσταται ραδιενέργεια» προσθέτει.
 «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το φαινόμενο» εξηγεί ο Ντόιλ. «Από χημικά και ασθένειες, μέχρι ορμονική ανισορροπία, ή τυχαίες μεταλλάξεις στα γονίδια, η συγκεκριμένη δυσπλασία έχει παρατηρηθεί σε πολλά είδη τω περίπου 20.000 μελών της οικογένειας μαργαρίτα, από την Ολλανδία μέχρι το Αϊντάχο»
 «Βέβαια αυτό δεν αποκλείει το ρόλο της ραδιενέργειας και επιπλέον δε θα με εξέπληττε αν βρίσκαμε ακόμα πιο έντονες μεταλλάξεις από αυτή, σε χώρους που έχουν υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο των μεταλλαξιογόνων παραγόντων, όπως ραδιενεργά ισότοπα και τοξικά απόβλητα» καταλήγει.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget