Φορολόγηση αγροτών βάσει εσόδων – εξόδων προτείνει ο B. Αποστόλου

Φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ μόνο το καθαρό εισόδημά τους, προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλης Αποστόλου. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει όλοι να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, ώστε αφαιρουμένων των διαφόρων αποσβέσεων το κόστος να προσεγγίζει το εισόδημα και να υπάρχει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους.

Με αυτό τον τρόπο θα αντισταθμιστεί και η επιβάρυνση των αγροτικών εφοδίων με τον υψηλό ΦΠΑ του 23%, συμπλήρωσε.
 Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός, στην εκπομπή «Μαγκαζίνο στις 14.00» του ραδιοσταθμού «Στο κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο, την Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αλλαγή του φορολογικού των αγροτών από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, αλλά το θέμα έχει τεθεί από την ελληνική πλευρά μέσω του κειμένου της εξουσιοδότησης της Βουλής προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, στις 10 Ιουλίου, για την υπογραφή της συμφωνίας.
 Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, το θέμα δεν έχει καταλήξει ακόμη καθώς είναι σε επίπεδο εξέτασης διαφόρων σεναρίων από τα επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων.
 Επίσης, συμπλήρωσε πως υπάρχει και το θέμα του ξεκαθαρίσματος των κατ΄ επάγγελμα αγροτών για τους οποίους υπάρχει η τάση συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύεται το εισόδημά τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «από τους 850.000 περίπου έλληνες πολίτες που εισπράττουν κοινοτικές άμεσες ενισχύσεις, μόνο οι 300.000 έχουν αμιγώς αγροτικό εισόδημα πάνω από το 50% του συνολικού».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget