Η Κομματική Οργάνωση Θήβας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

Η Κομματική Οργάνωση Θήβας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Θήβας, και την προσπάθεια φίμωσης της δράσης των κομμουνιστών. Το πρωί της Κυριακής η Αστυνομική Διεύθυνση Θήβας με κλιμάκια δεκάδων αστυνομικών έσπευσε συντονισμένα σε όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης για να απαγορεύσει από τα μέλη του ΚΚΕ την παρουσία τους με υλικό μέσα κι έξω από τα προαύλια των σχολείων.

 Τους ζητήθηκε να βγάλουν αφίσες από τα τραπεζάκια που είχαν και να μην έχουν σε αυτά οποιουδήποτε είδους υλικό, ακόμη κι έξω από τα προαύλια. Τη στιγμή που το ΚΚΕ όλες τις προηγούμενες μέρες είχε ενημερώσει ότι θα διακινεί τυπωμένη την πρότασή του για το δημοψήφισμα, η οποία θα περιλαμβανόταν στο άκυρο.
 Σε άμεση παρέμβαση που έγινε από αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση, έγινε επίκληση «ανωνύμων καταγγελιών».
 Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με διαρκείς περιπολίες, ελέγχους και υποδείξεις, χωρίς να παύσουν οι επικλήσεις διαρκών κι επίμονων «καταγγελιών».
 Σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων σε όλη αυτή τη μεθόδευση, οι οποίοι στο σύνολό τους έκριναν την παρουσία των αντιπροσώπων του ΚΚΕ φυσιολογική.
 Αντίθετα, δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέφεραν ότι δέχθηκαν «καταγγελίες» με το ίδιο περιεχόμενο από συγκεκριμένους εκλογικούς αντιπροσώπους.
 Τα μέλη του ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, και παρά το απαράδεκτο κλίμα, έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης των ψηφοφόρων για την πραγματική ουσία του δημοψηφίσματος και τη στήριξη της πρότασης του ΚΚΕ.
 Οι παραπάνω εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες, ενώ πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε τίμιο εργαζόμενο και νέο.
 Επίσης δεν τις θεωρούμε άσχετες με τη γενικευμένη κατάντια της «δημοκρατίας» στη χώρα μας, στην οποία συμβάλλει και η νέα κυβέρνηση, παρά τις τυμπανοκρουσίες της. Δημοκρατίας που μόνο κατ’επίφαση χρησιμοποιείται, για να συνεχίζει να ματώνει ο λαός.
 Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής από αύριο να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις με ενότητα και σε συμμαχία, με ετοιμότητα και εγρήγορση.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget