Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

- ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ - 
Συμπολίτες μπαίνουμε σε μια νέα φάση πολιτικής περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται από την πιο σκληρή και αδίστακτη επίθεση των ιμπεριαλιστικών και αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε. που στόχο έχουν την οικονομική ασφυξία, την υποδούλωση και την ταπείνωση του λάου μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν και παραμένει, συνεπικουρουμένη και από την ντόπια διαπλοκή, ο πολιτικός θάνατος μιας κυβέρνησης που αντιστάθηκε, αντιστέκεται και σχεδιάζει την ανατροπή αυτής της μελετημένης και εφαρμοζόμενης πολιτικής εδώ και μια πενταετία με τα γνωστά αποτελέσματα για την κοινωνία μας.

 Τελικά και μετά από αυτό το 5μηνο χρονικό διάστημα των σκληρών διαπραγματεύσεων αποδείχτηκε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πολύ σκληρό και αντιδραστικό μπλοκ δυνάμεων με καθοδήγηση της Γερμανικής αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, πολιτική της ακραίας τάχα δημοσιονομικής λιτότητας των λαών που στην ουσία είναι η εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών. Μιας πολιτικής που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των λαών να εκφράζονται δημοκρατικά με τις κυβερνήσεις που εκλέγουν, που δεν αναγνωρίζει το αμεσοδημοκρατικό δικαίωμα της απόφασης τους, όπως αυτό εκφράστηκε και με το δημοψήφισμα που για πρώτη φορά έγινε από μια Δημοκρατική κυβέρνηση. Απεχθάνονται τέτοιες διαδικασίες συμμετοχής του λαού, θέλουν πλέον να γίνονται όλα δια εντολών που αποφασίζει ο σκληρός πυρήνας δια του διευθυντηρίου τους. ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΝ ΑΚΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ. Είχαν επίσης και εμφανείς συνέπειες από ρωγμές στο μέτωπο τους από πιθανόν λανθάνουσες αντιδράσεις κυβερνήσεων που δεν είχαν την τόλμη να εκφραστούν επίσημα, κυρίως από τις χώρες του Νότου, και εκδηλώθηκαν τώρα εμφανώς και ισχυρώς για πρώτη φορά. Η μεγάλη συμπαράσταση των λαών της Ευρώπης προς τον Ελληνικό λαό, με τις μεγάλες εκδηλώσεις από συνδικάτα και απλό κόσμο στις πλατειές πολλών πρωτευουσών ήταν πρωτοφανείς. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Ε.Ε.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΘΕΝΑΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οδηγηθήκαμε σε μια συμφωνία που ο Πρωθυπουργός της χώρας πήρε πλήρως την ευθύνη της υπογραφής της μετά από ένα μαραθώνιο δύσκολων διαβουλεύσεων. Μέσα από αυτήν την συμφωνία εξασφαλίστηκαν: 1) Η άρση της οικονομικής ασφυξίας με την εξασφάλιση της αποπληρωμής του χρέους για τα επόμενα 3 χρόνια με νέα δάνεια πολύ χαμηλότερου επιτοκίου. 2) Ένα νέο αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δις ευρώ για την επόμενη 5ετια. 3) Η ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την αναδιάρθρωση η ακόμη και την απομείωση του χρέους που όλοι πλέον με επιτάσεως βάζουν στην ημερήσια διάταξη. 4) Η επιβολή μέτρων από την πλευρά μας δημοσιονομικού χαρακτήρα που θα οδηγούν σε πολύ χαμηλότερα πλεονάσματα από ότι είχαν πετύχει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και με μεγαλύτερη επιβάρυνση των στρωμάτων εκείνων που είχαν αποφύγει μέχρι τώρα να πληρώνουν λόγω ασυλίας που τους πρόσφεραν αυτές οι κυβερνήσεις. 5) Η αποφυγή του GREXIT που ήταν η ομολογούμενη πλέον επιθυμία των Κ. Σόϊμπλε και Μέρκελ για παραδειγματισμό των υπόλοιπων λαών να μην ακολουθήσουν το Ελληνικό παράδειγμα.
 Υποτιθέμενες «Αριστερές» φωνές που είχαν σαν στόχο την απόρριψη αυτής της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, έδειχναν να ακολουθήσουμε τον δρόμο της άτακτης χρεωκοπίας χωρίς κανένα σχέδιο και προϋποθέσεις. Που θα οδηγούσε όμως αυτό; Στην ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα οξυμένα προβλήματα του πληθυσμού ακόμα και διατροφής, παρεχομένης υγείας και εξυπηρέτησης των στοιχειωδών ανθρώπινων αναγκών. Αυτή η έκρηξη των κοινωνικών προβλημάτων σε συνδυασμό με τον αποπροσανατολισμό που θα τα εκμεταλλευόντουσαν τα συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, θα οδηγούσαν στην άμεση κατάρρευση της Αριστερής Κυβέρνησης και την αποτυχία όλου του εγχειρήματος για το οποίο όλοι μαζί αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια.
 Υποτιθέμενες «Αριστερές» φωνές προέκριναν το εθνικό νόμισμα , εδώ και τώρα. Τι σημαίνει όμως εθνικό νόμισμα σε μια εντελώς εξαρτημένη οικονομία, χωρίς ουσιαστική παραγωγική βάση, σε μια σχεδόν κατεστραμμένη οικονομία, με δυσβάστακτο και μη βιώσιμο χρέος; ΤΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ; Το αποτέλεσμα θα ήταν συχνές και μεγάλες υποτιμήσεις και ραγδαία προς τα κάτω πτώση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με έκρηξη πάλι των κοινωνικών προβλημάτων. Είναι τυχαίο ότι αυτό το ίδιο σχέδιο προτείνουν και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι με επικεφαλής τον Κο Σόϊμπλε;
 Είναι η ώρα τώρα σε αυτήν την δυνή κατάσταση που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός να προσπαθούμε να καταγράψουμε τους εσωτερικούς συσχετισμούς των τάσεων και των επικρατήσεων; ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
 Φιλές και φίλοι όσοι πιστεύουμε σε ένα άλλο δρόμο για την χώρα μας δεν πρέπει να εξαντλήσουμε την Αριστεροσύνη μας σε φθηνά και ευήκοα ΟΧΙ, ούτε σε παραδομένα και παραιτημένα ΝΑΙ. Το ουσιαστικό και αυθεντικό Αριστερό είναι να δημιουργήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις στην χώρα μας με την παραγωγική ανασυγκρότηση, το κτίσιμο σε γερές βάσεις του κοινωνικού κράτους (όπως της Υγειας, της Παιδειας, της ασφαλειας, του πολιτισμου) και την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. Ο αγώνας είναι δύσκολος και πολύπλοκος. Πρέπει να συνδυάσουμε τον ριζοσπαστισμό με σκέψη και ιδέες. ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget