Μείωση 50% στις διεθνείς τιμές των καυσίμων - 25% η μείωση στην Ελλάδα!

Τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ λιανικών και χονδρικών τιμών στα καύσιμα παραδέχεται το Υπουργείο Οικονομίας, σε έγγραφό του προς τον Βουλευτή Δράμας Του Ποταμιού, Κυριάκο Χαρακίδη, ως απάντηση σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής.

Όπως επισημαίνεται, οι διεθνείς τιμές αργού πετρελαίου, για το διάστημα Ιούνιος 2014 – Ιανουάριος 2015, μειώθηκαν κατά 50%, ενώ κατά το ίδιο διάστημα στη Χώρα μας, οι λιανικές τιμές μειώθηκαν μόλις κατά 25%!
Ωστόσο, παρόλο που παρατίθενται στην απάντηση του Υπουργείου στοιχεία για τη διακύμανση των τιμών, εντούτοις δεν επισημαίνεται τίποτα για τα αναγκαία μέτρα, ώστε να περάσει στον Έλληνα καταναλωτή, η μείωση των τιμών σε διεθνές επίπεδο.
Όσον αφορά τα πρόστιμα του συστήματος εισροών – εκροών, το Υπουργείο Οικονομίας μεταθέτει τις ευθύνες  στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας, καθώς, όπως τονίζεται, δεν έχουν αποσταλεί από καμία Διεύθυνση, τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Οικονομίας αναμένει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, να αποστείλει τον σχετικό κατάλογο των πρατηρίων που έχουν ολοκληρώσει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.


πηγη http://www.epoli.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget