Και δεκάδες δρομείς-στρατιωτικοί στο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου. Στην τελετή απονομής και η Κατερίνα Θάνου

Mε την συμμετοχή - για πρώτη φορά φέτος -και δεκάδων στρατιωτικών, Δρομέων μεσαιων και μεγαλων αποστάσεων, πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 31η Μαΐου  ο 31ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ στο Δίστομο στην Μνήμη των 218 Διστομιτών που εσφαγιάσθησαν από τα γερμανικά-ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944.

Η συμμετοχή των στρατιωτικών - αξιωματικών, υπαξιωματικών αλλα και μαθητών Στρατιωτικών Σχολών, έγινε παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο ασκήσεων και μετακινήσεων και ειδικα για τους σπουδαστς παρόλο που την την επόμενη ξεκινούν οι εξετάσεις ή η θερινή εκπαίδευσή τους.
 Τάσο ο 31ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ στο Δίστομο όσο και ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ που έγινε σήμερα  Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στην Αθήνα  είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την στήριξη του Αναπληρωτή Υπουργού Αμυνας κ. Κώστα Ήσυχου- αφιερωμένοι και οι δύο στην ιστορική μνήμη και αντιναζιστική θωράκιση της κοινωνίας. Σ
Και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου στο Δίστομο
Στο Διστομο, στελέχη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ), όπου υπηρετουν οι διακεκριμένοι αθλητες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εχουν υπο την τεχνική τους επίβλεψη την διοργανωση του Δρόμου Θυσίας μαζί με τα στελέχη της Αθλητικης Ψυχαγωγικής Λέσχης ''Μεδεών'' Παραλίας Διστόμου Άσπρων Σπιτιών. Στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ κατα τος πληροφορίες θα συμμετέχει και η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου και ενδεχομένως και 'αλλοι Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές-θα παρεβρεθουν δε στην απονομη των μεταλλίων που θα δοθουν από την Μαρτυρική Πόλη Διστόμου, σε όλους τους συμμετάσχοντες.
Δυο διαδρομές  ''για όλους''
Θα διεξαχθούν ταυτοχρονα δύο αγώνες με ώρα εκκινησης 10.30 π.μ.:    
- ΠΡΩΤΗ Διαδρομή (11.200 μέτρα) από Καρακόλιθο σε Δίστομο (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης),
- ΔΕΥΤΕΡΗ Διαδρομή (1.200 μέτρα) από Λόφο Μαυσωλείου σε  Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Διοργανωτές του Δρομου Θυσίας είναι ο Δήμος Διστόμου,Αράχωβας Αντίκυρας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων). Με τους συγκεκριμένους αγώνες δρομου -που διοργανωτές του είναι ο Δήμος Διστόμου,Αράχωβας, Αντίκυρας, φορείς της Μαρτυρικής Πόλης,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΑΣΑΕΔ και ο Μεδεών - ανοίγει το 10μερο εκδηλώσεων στη μνήμη των σφαγιασθέντων στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούντην 10η Ιουνιου , 71η επετειο της Σφαγής.

Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων ειναι ΜΝΗΜΗ-ΠΕΝΘΟΣ- ΕΛΠΙΔΑ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget