Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέπτεται το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και τη Λιβαδειά‏

Τον Νοέμβριο του 2013, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την έναρξη ενός πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, με την ονομασία «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχοντας ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.
Το ΚΠΙΣΝ, που κατασκευάζεται στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου, στο Δήμο Καλλιθέας, και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2016, αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170.000 τ.μ., συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
 Έχοντας ήδη ολοκληρώσει μια διαδρομή ενός έτους εντός Αττικής, το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται και μεταφέρει το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε επιπλέον 23 πόλεις ανά την Ελλάδα.
 Επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι το Αγρίνιο, η Πρέβεζα και η Λιβαδειά, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του προγράμματος. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των παραπάνω πόλεων θα παρακολουθήσουν την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες», το οποίο διοργανώνεται στις τοπικές δημόσιες/δημοτικές βιβλιοθήκες. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μέσα από τις οποίες θα το προσεγγίσεις.
 Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ανά πόλη έχει ως εξής:
 ΑΓΡΙΝΙΟ
 * Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»: 21 Μαΐου, 20:00 – Παπαστράτειο Μέγαρο (Πλ. Παναγοπούλου 4, Αγρίνιο)
 * Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου (Τέρμα Παπαστράτου, Αγρίνιο | τηλ. 26410 22393)

ΠΡΕΒΕΖΑ
 * Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»: 23 Μαΐου, 20:00 – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (Περδικάρη 6, Πρέβεζα)

* Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας Γυμνασιάρχης Χ. Κοντός (Εθν. Αντίστασης 10, Πρέβεζα | τηλ. 26820 29889)
 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
 * Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»: 28 Μαΐου, 20:00 – Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς (Οδός Αριστοφάνους, Λιβαδειά)
 * Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω εμπειρίες» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λειβαδιάς (Κάδμου 7 και Δαιδάλου, Λιβαδειά | τηλ. 22610 89970)
 Η ώρα έναρξης των παραστάσεων της ΕΛΣ είναι 20:00 ενώ, προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δίνονται ατομικά δελτία προτεραιότητας.
 Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.
 Μπορείτε να «κατεβάσετε» το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.snfcc.org/community/journey-to-the-snfcc/?lang=el .
 Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
 Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.
 Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει διαθέσει συνολικά €1,23 δισεκατομμύρια ($1.59 δισεκατομμύρια), μέσω 2.911 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.
 Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες – συνολικού ύψους €100.000.000 ($130.000.000) εκατομμυρίων εκάστη, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012, που έχει ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.
 Κατά τα 19 έτη της δράσης του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει προσφέρει 59 δωρεές έκτακτης ανάγκης προκειμένου να συμβάλει σε επείγουσες και αυξημένες ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα παρείχε δωρεά έκτακτης ανάγκης για συμβολή στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, στήριξε τις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, παρείχε στήριξη στα πληγέντες από τον Τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες, ενέκρινε έκτακτη δωρεά σε συνέχεια των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά και υποστήριξε τις προσπάθειες ανακούφισης στις περιοχές της Νέας Υόρκης που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον Tυφώνα Σάντυ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget