Μένει το στρατόπεδο στην Θήβα

 ‘Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Βοιωτίας  Γιάννη Σταθά , στο άκουσμα των «φημών» που αναπτύχθηκαν περί «λουκέτου» σε 9 συνολικά  Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα  και ανάμεσα  τους φημολογείται ότι θα είναι της Θήβας και το ΚΕΥΠ στην Λαμία .

 Ο Βουλευτής  Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες  επικοινώνησε  αμέσως με τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Τόσκα , απ τον οποίο λέγεται ότι πήρε διαβεβαιώσεις  ότι «…μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας  συγκεκριμένος σχεδιασμός  και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου  η κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.
 Για το ΚΕΥΠ στην Λαμία ανάλογη διάψευση η πληροφορία  δεν είχαμε την χθεσινή ημέρα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό δεν προέβησαν σε κάποια ανακοίνωση –ενημέρωση .Το αν έκαναν κάποια ενέργεια η έχουν κάποια πληροφορία για την  τύχη του ΚΕΥΠ  ίσως το μάθουμε στις  επόμενες   ώρες και ας ελπίσουμε «…ότι δεν θα είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η  κατάργηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου  (ΚΕΥΠ) ΣΤΗΝ Λαμία……..
  Ελπίζουμε ότι αντέδρασαν έγκαιρα ………
 Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα:  
 «…..Τέσσερα από τα συνολικά 13 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παραμείνουν ανοιχτά. Στα υπόλοιπα μπαίνει “λουκέτο”.
 Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας.
 Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων,επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».
 Πρόσθεσε πως από τα 13 συνολικά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών….»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget