«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» Ερωτήσεις - Απαντήσεις Δημοτικού Ελέγχου

Σας κοινοποιούμε τις απαντήσεις, σε ερωτήσεις Δημοτικού Ελέγχου, οι οποίες μας δόθηκαν εγγράφως.Τα θέματα που επιλέξαμε να θίξουμε θεωρούμε ότι είναι πρώτης προτεραιότητας για όλους μας. Οι απαντήσεις όπως θα διαπιστώσετε και εσείς είναι ελλιπείς, ασαφείς και χωρίς να απαντούν επί της ουσίας στην επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε ζητώντας, περισσότερες εξηγήσεις και καταθέτοντας προτάσεις για επίλυση.

1. Μετά την σημαντική καθυστέρηόη που σημειώνεται στην ολοκλήρωση των εργασιών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα και την αναστάτωση επαγγελματιών και κατοίκων, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε, δίνοντας απαντήσεις και προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα στα πιο κάτω ερωτήματα:
a. Ποιός είναι o ανάδοχος του έργου και ποιές είναι οι συμβατικές υποχρεώσε:ς και οι προβλεπόμενες «ρήτρες», Τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς την ορθή, βάσει της ακολουθούμενης μελέτης, εκτέλεση του έργου;
β. ΟΙ χρησιμοποιούμενοι σήμερα κυβόλιθοι πληρούν τις προδιαγραφές της μελέτης (σύσταση, χρώμα, πάχος, διαστάσεις κ.ά.) και τοποθετούνται σύμφωνα με τον προβλεπόμενο από τη μελέτη τρόπο;
α. Ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση Δήμου Θηβαίων» είναι η T.H.K. A.E. Σύμβαση με αρ. πρωτ. 11351 / 25-04-2013 ποσού 2.681.241,12 ευρώ (με πρόβλεψη αναθεώρησης και ΦΠΑ 237c). έκπτωση 43%.
 Υποχρέωση του ανάδοχου είναι η τήρηση των προβλεπομένων στα συμβατικά τεύχη του έργου. Σε περιπτώσεις παράβασης της συνολικής προθεσμίας του έργου ή αποκλίσεων από την ορθή εκτέλεση του, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία δημοσίων έργων. Με βάση της ισχύουσας σύμβασης, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 25-6-2015. Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται από τη νομοθεσία δυνατότητα χορήγησης παράτασης στη χρονική διάρκεια του έργου, δυνατότητα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε.
 β. Πέραν των παραπάνω, σας γνωρίζουμε ό“.λ το έργο είναι εξαιρετικά σύνθετο και με πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, η συνύπαρξη
 των διάφορων δικτύων (ύδρευσης, υπογειοποίηση ΔΕΗ, υποδομές ΟΤΕ) και οι λειτουργικές ανάγκες της πόλης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις μας υποχρέωσαν σε αναβολή των εν εξελίξει εργασιών.
 γ. Είναι όμως βέβαιο ότι από τούδε και στο έξης και επειδή έχουν επιλυθεί πολλά από τα ζητήματα που προκάλεσαν στο παρελθόν καθυστερήσεις, οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου θα βελτιωθούν σημαντικά.
 δ. Οι κυβόλιθοι που ενσωματώνονται στο έργο, πληρούν τις προδιαγραφές της μελέτης ως προς τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε. Επί πλέον, οπού επισημαίνονται αποκλίσεις, η επιβλέπουσα υπηρεσία επιβάλλει τη συμμόρφωση με την εγκεκριμένη μελέτη.
 ΦυσΙΚό αέριο
 ε. Με το 21143/21-07-2011 έγγραφο μας, η υπηρεσία μας είχε ενημερώσει τη ΔΕΣΦΑ για τον προγραμματισμό της ανάπλασης του πεζοδρόμου. Είχε επισημανθεί η σπουδαιότητα του έργου και τους είχαμε ζητήσει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε , εφ' όσον η οδός είναι στο σχεδιασμό των δικτύων τους, να εγκατασταθεί ο αγωγός αέριου κατά το χρόνο υλοποίησης του έργου μας. O Δήμος δεν έλαβε καμία απάντηση και με το 3421/3-2-2014 έγγραφο μας τους τονίσαμε την ανάγκη εκτέλεσης έργων αρμοδιότητας τους, λόγω επικείμενης έναρξης εργασιών.
 Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει το τελευταίο
διάστημα για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος που αφορά στην λειτουργία του οικισμού των τσιγγάνων: οι ενέργειες της Υπηρεσίας Δόμησης που αφορούν τον οικισμό των αθιγγάνων είναι οι εξής :
 Στις 23-04-2013 κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας μας, κατ' εντολή και σε συνεργασία με
 τη Δημοτική Αρχή, εισήλθε στον καταυλισμό των αθιγγάνων με σκοπό την καταγραφή των αυθαιρέτων. Η καταγραφή δεν περιορίστηκε μόνον στην περιοχή ιδιοκτησίας του Δ. Θηβαίων που αρχικά τοποθετήθηκαν τα container αλλά σε όλη την έκταση που καταλάμβανε πλέον ο καταυλισμός με τις επεκτάσεις του. Σε συνέχεια της αυτοψίας συντάχθηκαν οι υπ' αριθ. 262/23-04-2013 έως και 310/23-04-2013 εκθέσεις αυτοψίας, η τοιχοκόλληση των οποίων έγινε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η καταγραφή των αυθαιρέτων στις 29-05-2013.
 Με το με Α.Π. 1437/23-07-2013 έγγραφό μας διαβιβάστηκαν στη ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ.
 2. Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι με Α.Π. 1382/22-07-13 έως και 1387/22-07-13, 1390/22-07-13, 1394/22-07-13 έως και 1402/22-07-13 και 1404/22-07-13 έως και 1434/22-07-13 αποφάσεις κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αρμόδια για την έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, γεγονός που έως σήμερα δεν έχει συντελεστεί.
 3. Με τα με Α.π. 187/27-01-2014 και 188/27-01-2014 έγγραφά μας διαβιβάσθηκαν στις
 ΔΟΥ Θήβας και Λιβαδειάς αντίστοιχα οι αποφάσεις επιβολής προστίμων για τους φερόμενους ιδιοκτήτες που η Υπηρεσία μας έως εκείνη τη στιγμή γνώριζε τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΦΜ κ.ά.), ενώ με το με Α.Π. 153/30-01-2015 έγγραφό μας διαβιβάσθηκαν στη ΔΟΥ Θήβας αποφάσεις επιβολής προστίμων για φερόμενους Ιδιοκτήτες που η Υπηρεσία μας μέσω έρευνας έλαβε γνώση των προσωπικών τους στοιχείων. Εκκρεμεί η επιβολή προστίμων σε φερόμενους ιδιοκτήτες για τους οποίους έως σήμερα δεν ήταν εφικτή η λήψη των προσωπικών τους στοιχείων.
 4. Τέλος η Υπηρεσία μας έχει χορηγήσει όρους κατεδάφισης αυθαιρέτων σε μικρό αριθμό πολιτών και στο Δ. Θηβαίων όπου οι αθίγγανοι έχουν κατασκευάσει αυθαίρετα εντός της ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να προβούν με ευθύνη τους στην κατεδάφιση αυτών (των αυθαιρέτων), γεγονός που έως σήμερα δεν έχει συντελεστεί.
 Συνεπώς για το συγκεκριμένο θέμα η Υπηρεσία Δόμησης και σε ότι την αφορά έχει ολοκληρώσει στον συντομότερο δυνατό χρόνο όλες τις θεσμικές της αρμοδιότητες όσον αφορά τα αυθαίρετα κτίσματα του καταυλισμού των αθιγγάνων.
 Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Το θέμα είναι πανελλαδικό. Απαιτούνται πιστώσεις, εύρεση κατάλληλων χώρων σύμφωνα με τη νομοθεσία, υποδομές-αποστάσεις.
 Από πλευράς Δήμου προχωρήσαμε στην καταγραφή των τσιγγάνων, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι νομίμως διαμένοντες στον καταυλισμό και ποιοι οι αυθαίρετα εγκατεστημένοι.. Επιπλέον καταγράψαμε και αφαιρέσαμε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ τις αυθαίρετες και παράνομες συνδέσεις ρεύματος. Περιορίσαμε επίσης τις απώλειες της υδροδότησης του καταυλισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑθ.
 3. Ποια συγκεκριμένα έργα έχετε προγραμματίσει στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου, με βάσει τα ανταποδοτικά από ΑΠΕ και πως ακριβώς προγραμματίζετε να μπορέσετε να διαθέσετε μέρος των ανταποδοτικών της ΒΙΠΕ Θίσβης, για έργα στην ευρύτερη περιοχή: Επίσης ενδιαφέρον έχει να μας ενημερώσετε εάν έχετε παρέμβει στην διανομή
 ανταποδοτικών κατά την εγκατάσταση των ΑΠΕ και εάν όχι, ποιοί και με ποιούς
 όρους τα διαπραγματεύονται:
 Απάντηση
 a. Κατ' αρχήν μέχρι σήμερα τα έσοδα από ΑΠΕ είναι λειτουργίας των ΑΠΕ μέχρι και Ιούνιο 2014) ήτοι:
 (1) ΔΕ Πλαταιών 235.437,04 ευρώ
 (2) ΔΕ Θίσβης 224.224,99 ευρώ
 β. Προγραμματιρμός έργων
 (1) Δ.Ε. Θίσβης ( όπως πίνακας)
 (2) Δ.Ε. Πλαταιών (όπως πίνακας)
 492.272,88 ευρώ (από έναρξη
 γ. Στο θέμα που αναφέρεστε για διανομή ανταποδοτικών κατά την εγκατάσταση των ΑΠΕ δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα. Πρόσφατα επιτροπή της Δ.Ε. Θίσβης απέστειλε έγγραφο - υπόμνημα για δεσμεύσεις που είχε δώσει η εταιρεία Maristi
 Energiaki στον πρώην Δήμο Θίσβης για διάφορα έργα στις περιοχές των T.K.
 Ξηρονομής, όπου δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με το υπόμνημα Ελλοπίας και απεστάλη έγγραφο στην εταιρεία, η οποία έχει αλλάξει επιχειρηματία και η οποία μας γνώρισε σε σύσκεψη όλων για το θέμα ότι θα τηρήσει και αυτή τις δεσμεύσεις, οι οποίες είναι :
 (1) Για την T.K. Ελλοπίας η κατασκευή σύγχρονου γηπέδου (έργα υποδομής, τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, ευπρεπών αποδυτηρίων, ασφαλούς περίφραξης, ικανοποιητικού φωτισμού και μικροεπεμβάσεις στην οδό προσέλευσης και στον περιβάλλοντα χώρο)
 (2) Για την T.K. Ξηρονομής η ανάπλαση της παραλίας στον οικισμό Αλυκής.
 Προκειμένου το θέμα να περάσει από τα προβλεπόμενα όργανα, περιμένουμε να απαντήσει εγγράφως η εταιρεία. Μετά την απάντηση το θέμα θα ακολουθήσει την
 προβλεπόμενη διαδικασία στα πλαίσια της διαφάνειας και της πλήρης ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
 δ. Για έργα της ευρύτερης περιοχής Θίσβης από ανταποδοτικά ΒΙΠΕ Θίσβης, δεν έχουν διατεθεί ποσά ξεχωριστά. Υπολογίζονται στα ανταποδοτικά του Δήμου χωρίς εξαίρεση. Το σύνολο των ανταποδοτικών σύμφωνα με τη ΔΕΗ για ΒΙΠΕ Θίσβης είναι 250.000 ευρώ το χρόνο. Σύνολο Δήμου 3.500.000. Άρα ΒΙΠΕ Θίσβης των ανταποδοτικών.
 Από ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΘ γενικώς κάθε χρόνο καθαρά ανταποδοτικά στα πλαίσια καλής συνεργασίας έχουμε δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία, διάθεση ηλεκτρολογικού υλικού στη Δ.Ε. Θίσβης και πληρωμή ποσού για επισκευή μηχανημάτων του Δήμου και της Δ.Ε. Θίσβης το 2014. Θέματα οικονομικά που έχουν σχέση με συλλόγους δεν ασχολήθηκε ούτε θα ασχοληθεί ποτέ ο Δήμος.
 Ανταποδοτικά μπορούν να θεωρηθούν και οι προσλήψεις από την περιοχή.
 Είναι γνωστό το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων, για το
  οποίο είχατε δεσμευτεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχαν παραβρεθεί και πολίτες της περιοχής, ότι θα προχωρήσετε σε διορθωτικές κινήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας του δικτύου αλλά και επάρκειας νερού. τι ακριβώς έχετε κάνει και τι προγραμματίζετε να κάνετε στο αμέσως επόμενο διάστημα ;
 Απάντηση:
 Σχετικά με τα προβλήματα του δικτύου ( σπάσιμο αγωγών λόγω υψηλής πίεσης) έχει προγραμματισθεί να γίνει ανάθεση για εγκατάσταση δύο φρεατίων με μειωτές πίεσης και άλλα εξαρτήματα σε κατάλληλα σημεία του δικτύου. Η εγκατάσταση αυτών θα γίνει τέλος Μαρτίου ή
 αρχές Απριλίου 2015. Το κόστος αυτής της εργασίας ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.
 Από πέρσι που λειτούργησε η νέα γεώτρηση Αγίας Σωτήρας υπάρχει επάρκεια νερού στα Βάγια σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα και των τριών (3) παλαιών γεωτρήσεων. Στο τεχνικό πρόγραμμα
 υπάρχει ποσό 8.000 ευρώ για την αντικατάσταση του ηλεκτροκινητήρα της μιας εκ των τριών γεωτρήσεων, ο οποίο έχει καεί. Μέχρι το Πάσχα ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει αντικατασταθεί.
 Για πλήρη τακτοποίηση του θέματος απαιτείται να γίνει έλεγχος προκειμένου να δοθεί η σωστή λύση. Αυτό μόνο η ΔΕΥΑΘ μπορεί να το κάνει. Δεν έγινε όμως η επέκταση και το θέμα είναι σε εκκρεμότητα.
 Επίσης έχεί προγραμματισθεί κατασκευή- εγκατάσταση αγωγών σύνδεσης με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο πίστωση από ΣΑΤΑ 38.000 ευρώ.
 καινούριας δεξαμενής πιγ 80.000 ευρώύδρευσης και έχει εγγραφεί
 Ακόμα για την αγορά γηπέδου για την εγκατάσταση δεξαμενής ύδρευσης έχει εγγραφεί πίστωση 4.000 ευρώ
 6. Η χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου της Θήβας από τεράστιο αριθμό βαρέως τύπου αυτοκινήτων μέσω της παλαιάς εθνικής, έχει καταστήσει μεγάλο μέρος του ακατάλληλο για την κυκλοφορία εντός της πόλης μας, ενώ δημιουργεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και προβλήματα στους περιοίκους. τι θα κάνετε για την αντιμετώπιση της κατάστασης;
 Απάντηση
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε προγραμματίσει την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση-βελτίωση της Π.Ε.Ο. Αρ.3 Ελευσίνα-Λιβαδειά στο τμήμα από διασταύρωση προς ΚΕΠΒ έως κόμβο Πυρί>) προυπολογισμού 2.000.000€.
 O Δήμαρχος Θηβαίων με το υπ' αρ.9796/3.4.2Ο14 έγγραφό του προς τον κο Περιφερειάρχη
 Στερεάς Ελλάδας ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση του έργου της συντήρησης της οδού
 Μακαρίου. Επίσης με το υπ' αρ.193Ο1/26.6.2Ο14 νεότερο έγγραφό του στον κο Υφυπουργό
 Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της συντήρησης της οδού
 Μακαρίου ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την πόλη της Θήβας για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες, χωρίς όμως αυτό να καταστεί δυνατό.
 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ' αρ.1Ο767Ο/446Ο/29.9.2Ο14 έγγραφό της επεσήμανε το κίνδυνο διακοπής του έργου επειδή δεν είχε ληφθεί απόφαση εκτροπής της κυκλοφορίας της οδού Μακαρίου.
 O Δήμαρχος με το υπ' αρ.29655/7-1Ο-2Ο14 έγγραφό του προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λόγω της μη εύρεσης Οδού για εκτροπή της κυκλοφορίας της οδού Μακαρίου πρότεινε τροποποίηση Του έργου α)με την ολοκλήρωση του όπως προβλέπεται στη μελέτη σε τμήμα μήκους 500μ. από τον κόμβο Θηβών-Λιβαδειάς μέχρι την οδό Μαυρομματίου (εκσκαφή δρόμου, κατασκευή δικτύου ΟΤΕ , υπόβαση- εξυγίανση εδάφους κτλ.) και β)για το υπόλοιπο τμήμα πρότεινε συντήρηση της οδού Μακαρίου με τοπική εξυγίανση και βελτίωση της υπόβασης όπου κριθεί αναγκαίο.
 το Δ.Σ. με την υπ' αρ.293/2Ο14 απόφασή του ενέκρινε την εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί το παραπάνω έργο με τις τροποποιήσεις του και με το υπ'αρ.31554/3Ο.1Ο.2Ο14 έγγραφο της ΤΥΔΘ έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας..
 Ήδη έχει βελτιωθεί η οδός Μαυρομματίου από τον εργολάβο του έργου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή της κυκλοφορίας μετά ην ασφαλτόστρωσή της.
 O εργολάβος του ΟΤΕ θα εγκατασταθεί από 9/3/2015 για 15 ημέρες και κατόπιν θ' ακολουθήσει η εγκατάσταση του εργολάβου του έργου προκειμένου να ολοκληρωθεί περίπου σε δύο μήνες μετά.
7. Έχετε σχεδιάσει κάτι συγκεκριμένο για την καλύτερη οργάνωση, αναβάθμιση και προβολή των παραλιών του Δήμου μας καθώς και μέτρα για την προστασία από πιθανές πηγές μόλυνσης, όπως για παράδειγμα βιολογικούς καθαρισμούς ,
 Στον διευρυμένο Δήμο Θηβαίων η τουριστική ανάπτυξη και η καθιέρωσή της ως ελκυστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους πρέπει να είναι η στρατηγική μας επιλογή έχοντας στα χέρια μας πολύ δυνατά χαρτιά . Βασικό και ουσιαστικό ρόλο για την καλύτερη οργάνωση αναβάθμιση των παραλιών θα αποτελέσει η ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου
 Πλαταιών καθώς και του πρώην Δήμου Θίσβης . Σκοπιμότητα της μελέτης είναι να βελτιώσει την οικιστική οργάνωση της περιοχής . Να προσδιορίσει τις περιοχές ειδικής προστασίας (ΠΕΠ) οι οποίες δεν πρόκειται να πολεοδομηθούν.
 Να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, η διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων και την διατύπωση της κατ' αρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης της περιοχής του Δήμου. Να υποδειχθούν ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων με βάσει τις ανάγκες των παραγωγικών τομέων και τις σχετικές προγραμματικές κατευθύνσεις -Να δώσει τις κατευθύνσεις πολεοδομικής οργάνωσης των θεσμοθετημένων και προς πολεοδόμηση οικιστικών υποδοχέων προσδιορίζοντας τις περιοχές εντός των οικισμών που απαιτούνται παρεμβάσεις αναβαθμίσεις
 μέσου του μηχανισμού των αναπλάσεων .
 Όσο αναφορά το δεύτερο σκέλος μέτρα για την προστασία από πιθανές πηγές μόλυνσης, όπως για παράδειγμα βιολογικούς καθαρισμούς .
 Σας γνωστοποιώ τα εξής : Η αρχιτεκτονική των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 διαμορφώθηκε έτσι ώστε να υλοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο οι στρατηγικές επιλογές της χώρας
 Μια από τις επιλογές αυτές αποτελούν τα τομεακά Επιχειρησιακά προγράμματα όπως «Ε.Π Περιβάλλον -Αειφόρος Ανάπτυξη» .
 Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 χρηματοδοτεί με βάσει το κανονιστικό του πλαίσιο την κατασκευή μόνο έργων και όχι την εκπόνηση μελετών . O Δήμος με την αρίθμ. 38014/δε -4166/1-9-2010 του Υπουργού Οικονομίας,
 Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και την ΣΑΜΠ 056/3 προυπολογισμού 300.000 € χρηματοδοτήθηκε για την εκπόνηση της μελέτης «Κατασκευής βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης Δήμου Πλαταιών» ποσό που δεν επαρκούσε για την επέκταση του φυσικού αντικειμένου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και στους παραλιακού
 οικισμούς .
 Σκοπός μας είναι να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι προκειμένου να επεκταθεί και στους παραλιακούς οικισμούς. Θεωρήσαμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ο οποίος είχε γίνει από τον πρώην Δήμο Πλαταιών ήταν αναγκαίος γιατί , οι Τοπικές Κοινότητες Καπαρελλίου, Πλαταιών, Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου δεν διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων αλλά μόνο ομβρίων με αποδέκτη τον ποταμό Ασωπό. Αυτό έχει σαν συνέπεια να κατασκευάζονται παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων στο δίκτυο ομβρίων και μέσω των στραγγιστικών τάφρων να καταλήγουν τα λύματα χωρίς επεξεργασία στον Ασωπό. Επίσης γίνεται παράνομη ρίψη απευθείας στον Ασωπό, λυμάτων, με ατομικά βυτία που έχουν οι κάτοικοι, με τα οποία κάνουν τη διάθεση των λυμάτων από τους βόθρους.
 Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι: η δημιουργία ευτροφικού φαινομένου στις στραγγιστικές τάφρους και στον Ασωπό, στάσιμων λυμάτων λόγω τις μικρής παροχής ειδικά τις ξηρές περιόδους, φαινομένων που δημιουργούν απαράδεκτες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και κινδύνους για την ρύπανση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής που αρδεύονται από γεωτρήσεις σε μικρή απόσταση από τις εστίες ρύπανσης.
 Επίσης σε ότι αφορά την προστασία από πιθανές πηγές μόλυνσης των νερών κοΔύμβησης σας γνωρίζουμε ότι ο καθορισμός των κατάλληλων ακτών κολύμβησης στο Δήμο Θηβαίων γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας-Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας-Τμήμα
 Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου. Η Υπηρεσία καθορίζει τις κατάλληλες ακτές κολύμβησης λαμβάνοντας υπόψη αποτελέσματα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων δειγμάτων των ακτών κολύμβησης, στοιχεία υγειονομικών παρακολουθήσεων και αυτοψίες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας. H σχετική απόφαση καθορισμού των κατάλληλων ακτών κολύμβησης αποστέλλεται στον Δήμο κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.
 Ειδικότερα για την προβολή των παραλιών του Δήμου μας, σας γνωρίζουμε ότι έχουν συμπεριληφθεί στον τουριστικό οδηγό του Δήμου Θηβαίων όλοι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχετικές πληροφορίες. O τουριστικός οδηγός βρίσκεται προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (δεξιά στήλη). οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες και στην αριστερή στήλη της ιστοσελίδας πατώντας πάνω στις υποκατηγορίες των Δημοτικών Ενοτήτων.
 Επίσης, το σχετικό υλικό έχει σταλεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Τμήμα Τουρισμού, στον ΣΠΟΑΚ Αρίων, στο Επιμελητήριο Βοιωτίας καθώς και σε διάφορα site που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Ακόμα, κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία για τουριστική προβολή του Δήμου, διαφημίζουμε όλες τις παραλίες. Προτιθέμεθα επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουμε θέμα στο Δ.Σ. τη σύσταση Επιτροπής Τουρισμού, η οποία θα σχεδιάζει κατ' έτος δράσεις που έχουν σχέση με την προβολή του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget