Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu στον Κώστα Μπακογιάννη‏

  Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα βρέθηκε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Cretu. Την κ. Cretu υποδέχθηκε στο γραφείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, κ. Γιάννη Περλεπέ και κ. Ηλία Σανίδα.

 Εν συνεχεία, η Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία και αυτή της Περιφέρειας κατευθύνθηκαν στο Ενιαίο Σχολικό Συγκρότημα Λαμίας, προκειμένου η Επίτροπος να ξεναγηθεί σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Το εν λόγω έργο, τελικού κόστους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, στεγάζει το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας σε μία έκταση 9 στρεμμάτων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους.
 Ακολούθως, κατευθύνθηκαν προς τον χώρο των Θερμοπυλών και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης, το οποίο επίσης χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ με το συνολικό ποσό των 2.250.000 ευρώ και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Ο Κ. Μπακογιάννης αφού επανέλαβε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έδωσε ιδιαίτερη- για ακόμη μία φορά- έμφαση στην μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεάς Ελλάδα, χαρακτηρισμένη ως μία «υπό μετάβαση» Περιφέρεια. Τόνισε δε την αναγκαιότητα αύξησης των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, και ταυτόχρονα η επιχειρηματικότητα και τα έργα υποδομής.
 Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ υψηλή απορροφητικότητα του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2007-2013, που αγγίζει το 105%.



 Κατά την επίσκεψή τους στις Θερμοπύλες, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Να καλωσορίσουμε την Επίτροπο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να μας επισκέπτεται σήμερα. Είναι δε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ίδια η Επίτροπος δείχνουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την ευαισθησία τους στη χώρα μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
 Είχαμε την ευκαιρία να την ενημερώσουμε για την πορεία του χρηματοδοτικού προγράμματος της Περιφέρειας και για τα πολύ υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας που αυτό παρουσιάζει στο κλείσιμό του και εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Βέβαια, έθεσα και το μεγάλο ζήτημα που μας απασχολεί, αφού όπως ξέρετε, η Περιφέρειά μας έχει χαρακτηριστεί ως Περιφέρεια «υπό μετάβαση», με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς.
 Να κλείσω λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθανόμαστε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι στο πλευρό μας. Ενδεχομένως, να είναι παράδοξο, αλλά εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απ’ ότι με το ίδιο το κεντρικό κράτος στην Αθήνα.
 Και πάλι κ. Επίτροπε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την Περιφέρειά μας αλλά και για την Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget