Γιώργος Μαρίνος : Πολύ σοβαρά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Εύβοιας

Τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, και των Κέντρων Υγείας του Νομού Εύβοιας έχουν χτυπήσει προ πολλού «κόκκινο». Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και η στρατηγική της Ε.Ε ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή των κρατικών δαπανών και στην υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας του νομού,
δημιουργώντας πολλά προβλήματα και το κυριότερο μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό.
 Η κατάσταση αυτή είναι οδυνηρή τόσο για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής όσο και για τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας που δουλεύουν κάτω από αφόρητες συνθήκες εντατικοποίησης, καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.
 Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 60 % περίπου τα τελευταία 5 χρόνια προκαλεί επίσης ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα υλικά και προβλήματα στη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού των μονάδων, ενώ δεν γίνεται λόγος για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό τους, που είναι απαραίτητος και αναγκαίος. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των απαρχαιωμένων χώρων και υποδομών του Νοσοκομείου της Χαλκίδας.
 Οι ελλείψεις σε προσωπικό με βάση το οργανόγραμμα που είναι πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες είναι μεγάλες. Το 45% των θέσεων στους γιατρούς και το 40% στο υπόλοιπο προσωπικό είναι κενές. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει νευρολόγος και δερματολόγος. Λείπουν αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και παιδίατροι. Η γυναικολογική κλινική δεν εφημερεύει τακτικά γιατί έχει μόνο 2 γιατρούς.
 Ο αξονικός τομογράφος δεν δουλεύει σε 24ωρη βάση και λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα. κ.α. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και επείγοντα περιστατικά διακομίζονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών.
 Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις εφημερίες του νοσοκομείου. Οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού προς το Νοσοκομείο της Χαλκίδας καθώς και προς το Νοσοκομείο Θήβας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των εφημεριών τους άλλα δημιουργούν πρόσθετα στα ίδια τα ΚΥ.
 Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
 * Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των Κέντρων Υγείας.
 * Την προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αναλώσιμων υλικών.
 * Τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του εξοπλισμού τους.
 * Την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα και την πλήρη στελέχωσή του.

Οι βουλευτές
 Γιώργος Μαρίνος
 Γιώργος Λαμπρούλης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget