Ένταση για την απόλυση του δ/ντη της ΔΕΠΟΔΑΛ στο Δ.Σ Λεβαδέων

Έντονη κριτική στη δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, για την απόλυση του Μάκη Γκριτζάπη, Γενικού Διευθυντή της διαδημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΟΔΑΛ, της οποίας είναι πρόεδρος, εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου.Την κατηγόρησαν ότι κινήθηκε με προσωπική εμπάθεια και χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, όπως η κλήτευση του σε απολογία.

 Αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων, από αρκετούς συμβούλους της μειοψηφίας, η κ. Πούλου απάντησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ήταν αυτό που με ψήφους 7 έναντι 3, αποφάσισε την απόλυση, εξαιτίας σειράς λαθών, παραλείψεων και αμελειών του πρώην διευθυντή στη διαχείριση του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.
 «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είπε η κ. Πούλου «ήταν οι καταγγελίες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος» .
 Για το θέμα της απολογίας απάντησε ότι «κατ΄εξακολούθηση καλούνταν ο κ. Γκριτζάπης και είχε παραδεχθεί ευθύνες σε πολλά».
 Όσον αφορά τις κατηγορίες ότι λειτούργησε βάσει πολιτικού ρεβανσισμού, η δήμαρχος τόνισε ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση και για να αποφύγει τις σκιές στην πρόσληψη νέου διευθυντή, σημείωσε ότι η προκήρυξη θα στηρίζεται σε καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια και το στοιχείο της εντοπιότητας θα είναι διαδημοτικό, θα αφορά δηλαδή υποψήφιους από τους τρεις δήμους, Λιβαδειάς, Ορχομενού και Διστόμου , που συμμετέχουν στη ΔΕΠΟΔΑΛ.
 Για απόλυση ενός εργαζόμενου οικογενειάρχη, που έχει δημιουργήσεις κοινωνικό αντίκτυπο, έκανε λόγο ο δ.σ της μείζονος μειοψηφίας Αλέκος Μητάς θέτοντας ερωτήματα για τη διαδικασία απόλυσης.
 Ευθύνες συνολικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΟΔΑΛ για τα προβλήματα λειτουργίας, επέρριψε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νώντας Κοτσικώνας, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά είναι επακόλουθα της διαχείρισης των απορριμμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω Α.Ε.
 Άδικη χαρακτήρισε την απόλυση, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Ζιώγας, που στηριζόμενος σε ψήφισμα του Δ. Ορχομενού, έθεσε το ερώτημα,  ποιος θα επωμιστεί το κόστος, εάν ο κ. Γκριτζάπης προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιωθεί.
 Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το Δ.Σ,  ήταν ο καθορισμός τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, όπου η αρμόδια αντιδήμαρχος Γιάννα Νταντούμη, πρότεινε απαλλαγή από την καταβολή τροφείων όσων έχουν εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, μειώσεις   37,5% για εισοδήματα έως 12.000 και 22,22% για εισοδήματα έως 18.000. Για υψηλότερα εισοδήματα πρότεινε  αυξήσεις έως και 114, 29% για όσους παρουσιάζουν εισοδήματα πάνω από 66.000.
 Διαφορετική πρόταση κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητώντας απαλλαγή καταβολής τροφείων για όλους όσους έχουν εισοδήματα έως 18.000 καθώς και για τους παιδικού σταθμούς των τοπικών κοινοτήτων.
 Θετική αντιμετώπισαν οι παρατάξεις της λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στην Παλιομηλιά απευθείας από το Δήμο και όχι με ανάθεση σε ιδιώτη , όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
 Επίσης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς αποφασίστηκε η ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget