H Διαύγεια «ξανακαρφώνει» τους επιθεωρητές εργασίας - «Τρύπα» στους ελέγχους για φοροδιαφυγή



Στη “Διαύγεια” άρχισαν να αναρτώνται (και πάλι) τα στοιχεία των επιθεωρητών εργασίας που πρόκειται να μετακινηθούν “εκτός έδρας” για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις για την εισφοροδιαφυγή!

 Η επαναφορά της προδημοσίευσης των ελέγχων του ΣΕΠΕ - με πλήρη στοιχεία για τις ημερομηνίες μετακίνησης, τον τόπο και τη διάρκεια των ελέγχων, το ονοματεπώνυμο του επιθεωρητή εργασίας ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα κινείται - έγινε μετά την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εργασίας και στο ΣΕΠΕ.
 Και παρά το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ύστερα από την αποκάλυψη από την “Ημερησία” (στις 13 Αυγούστου του '14) της “ηλεκτρονικής τρύπας” στη “Διαύγεια” για τους ελέγχους, είχε βάλει “μπλόκο” στην ιδιότυπη ενημέρωση των εργοδοτών, εκδίδοντας εγκύκλιο που απαγόρευε να αναφέρεται, στο εξής, “ο τόπος προορισμού των επιθεωρητών εργασίας για να ελέγξουν τόσο την αδήλωτη εργασία όσο και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας».
 Επιθεωρητές εργασίας υπογραμμίζουν ότι με εκείνη απόφαση, το ΣΕΠΕ ήταν συνεπές ως προς την υποχρέωση ανάρτησης (για έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών) της δαπάνης μετακίνησης των ελεγκτών ενώ περιοριζόταν δραστικά ο κίνδυνος της πληροφόρησης εργοδοτών και απώλειας του στοιχείου του “αιφνιδιασμού” στους ελέγχους.
 Να σημειωθεί ότι η επαναφορά της προδημοσίευσης των “εκτός έδρας” μετακινήσεων των επιθεωρητών εργασίας συμπίπτει χρονικά με τα σχέδια εντατικοποίησης των ελέγχων του ΣΕΠΕ ενόψει του Πάσχα για τον εντοπισμό αδήλωτα απασχολουμένων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget