πραγματοποιήθηκε το περιφερειακό Συμβούλιο στη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Την Δευτέρα 27-04-2015 στην πόλη της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του μηνός Απριλίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση μετά από σχετική πρόσκληση, παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος , οι Δήμαρχου Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης, όπως και εκπρόσωποι φορέων της Π. Ε. Βοιωτίας.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους της πατρίδας μας, την αξιοποίηση των κτημάτων της Ιεράς Μητρόπολης, την διεκδίκηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και την αναβάθμιση των υποδομών του Κωπαιδικού πεδίου προς όφελος των αγροτών.
 Από τα έκτακτα θέματα κυριάρχησε αυτό της πράξης νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίστηκε ότι:
 1. Ενέργειες όπως οι εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ακυρώνουν τη λαική βούληση, ισοπεδώνουν την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και προκαλούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Ο.Τ.Α.
 2.Διατυπώθηκε η ξεκάθαρη πολιτική βούληση να στηριχθεί η Εθνική προσπάθεια σε αυτό το χρόνο της διαπραγμάτευσης, έπειτα και από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στου Περιφερειάρχες.
 3.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο που έχει στην διάθεσή της, στην περίπτωση που η δέσμευση για έκτακτη και προσωρινή μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων καταστεί άκυρη.
 Από τα θέματα της ημερήσια διάταξης κυριάρχησε αυτό της Κωπαίδας, με τίτλο: Κωπαίδα: Απολογισμός – Προγραμματισμός – Προοπτικές.
 Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά κατά την διεξαγωγή της συνεδρίασης, αφού παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των ενεργειών και τεχνικών παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην Κωπαίδα ( αγροτική οδοποιία – καθαρισμός καναλιών – συντήρηση αντλιοστασίων κλπ.) ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Π.Ε. Βοιωτίας και των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που τοποθετήθηκαν θετικά στο θέμα και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση της δίνει κουράγιο μαζί με τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να συνεχίσει τον αγώνα που τώρα αρχίζει για μια καλύτερη ημέρα των ανθρώπων που επιχειρούν και ζουν την καθημερινότητα στο Κωπαιδικό πεδίο.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget