ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ‏



Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων όλης της χώρας, κατά των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας που επέβαλαν ΕΕ και ΔΝΤ για να κλέψουν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής που πλήρωσαν με τον ιδρώτα και αίμα τους για να τους εξασφαλίσουν μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή συνταξιουχική ζωή καθώς και παροχές υγείας σύγχρονες και ποιοτικές, στην Λιβαδειά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Απρίλη, συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία.

Την συγκέντρωση είχε συνδιοργανώσει η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ της περιοχής.
Παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Υπαλλήλων της ΔΕΥΑ, της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων, του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ και της ΠΕΑΕΑ.
Η σημερινή κινητοποίηση άρχισε από το πρωί όταν στις 8.οο πμ. ομάδα συνταξιούχων απέκλεισε τα ταμεία του Νοσοσκομείου Λιβαδειάς, εμποδίζοντας συμβολικά την είσπραξη του εισητήριου των 5 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων που, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και των εξαγγελιών της νέας ότι θα καταργηθούν, παραμένουν και επιβαρύνουν ό,τι απέμεινε απ’ τις συντάξεις μας και ιδιαίτερα τους άνεργους που στερούνται ακόμα και το μεροκάματο. Ζητήσαμε ακόμα την πρόσληψη ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που συνεχώς μειώνεται γιατί “κοστίζει” καθώς και την επαρκή προμήθεια υγειονομικού υλικού που γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο με αποτέλεσμα να έχουμε γυρίσει έναν αιώνα πίσω στον τομέα της υγείας.
Στην συνέχεια, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όσοι δεν προτίμησαν το καφενείο με την πρέφα και το τάβλι, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν την απόφασή τους να μην δείξουν άλλη ανοχή στις κοροϊδίες και τις απειλές που τους βομβαρδίζουν για “σκισμένα μνημόνια”, αδυναμία πληρωμής των συντάξεων, θύελλες και καταστροφές. Γιατί ξέρουμε καλά ότι έχουμε πληρώσει. Και τα λεφτά μας πρέπει να είναι στα δικά μας Ταμεία και όχι των δανειστών που δεν δάνεισαν εμάς αλλά τους μεγαλοκεφαλαιούχους και τα “επενδυτικά” τους σχέδια που μας έφεραν μπροστά στον γκρεμό.
Η σημερινή εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέες κινητοποιήσεις σύντομα όπως, την επόμενη Κυριακή 5-4-2015 όπου θα συμμετάσχουμε για συμπαράσταση στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας και την καθιερωμένη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς όπου όλοι μαζί, συνταξιούχοι-εργαζόμενοι-άνεργοι θα τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης που επέβαλαν τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και τα άλλα εργατικά δικαιώματα που, χωρίς ντροπή γκρεμίζουν οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου, είτε “δεξιές” είτε “αριστερές”, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ας έχουν υπόψη τους όλοι οι διαχειριστές του συστήματος ότι αυτοί έρχονται και παρέρχονται αλλά το ταξικό εργατικό κίνημα, όσα χτυπήματα κι αν του καταφέρουν πρόσκαιρα, θα είναι πάντα απέναντί τους, όποιο όνομα κι αν πέρνουν για να μας ξεγελούν.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget