Μεγάλη καπνοβιομηχανία μηνύει την Ουρουγουάη για τους αντικαπνιστικούς της νόμους

Η Ουρουγουάη απαιτεί το 80% του πακέτου τσιγάρων να καλύπτεται από προειδοποιήσεις για την υγεία και γραφικές εικόνες. Το κάπνισμα είχε φθάσει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα στην Ουρουγουάη, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους καθημερινά, όμως από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο νόμος, παρουσιάζεται συνεχής και σταθερή μείωση του καπνίσματος!
Ο κολοσσός Philip Morris ισχυρίζεται ότι οι προειδοποιητικές ετικέτες δεν αφήνουν αρκετό χώρο για τα λογότυπά του.
 Οι μηνύσεις κι οι εκφοβισμοί είναι μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της Philip Morris. Η πολυεθνική έχει ήδη κάνει αγωγή πολλών εκατομμυρίων ενάντια στην Αυστραλία – και αν κερδίσει αυτή την υπόθεση στην Ουρουγουάη, θα στραφεί εναντίον 100 και πλέον κρατών, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες ήδη συζητούν νομοθεσίες που θα σώσουν ζωές.
 Ειδικοί αναφέρουν ότι η Philip Morris έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει, καθώς χρησιμοποιεί ένα κλειστό διεθνές δικαστήριο στο οποίο τα 2/3 των υποθέσεων που εκδικάστηκαν πέρσι τα κέρδισαν πολυεθνικές. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές, παρότι πολλοί από τους δικαστές είναι άτομα με στενές σχέσεις με πολυεθνικές και συνεπώς καθόλου αμερόληπτοι. Είναι στο χέρι όλων μας να τους πείσουμε για την καταστροφική επίδραση που μπορεί να έχει η απόφασή τους απέναντι στη δημόσια υγεία σε όλο τον πλανήτη.
 Η Ουρουγουάη έχει τη δική της ομάδα νομικών, όμως όπως είναι φυσιολογικό αυτή επικεντρώνεται στα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget