Καθολική η συμμετοχή των Λεονταριτών στο κάλεσμα στήριξης για τον ιερέα τους - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καθολική ήταν η συμμετοχή των Λεονταριτών στο κάλεσμα στήριξης για τον ιερέα τους. Πλημμύρισε η πλατεία του χωριού μας από τους κατοίκους, κάθε ηλικίας, αφού πρώτα συμπροσευχήθηκαν με τον ιερέα μας στην Ακολουθία του Εσπερινού, το Σάββατο 25-4-2015, προκειμένου να εκφράσουν αφενός την αγανάκτησή τους και την οργή τους, για τα αποτρόπαια γεγονότα της κατακρεούργησης των ζώων στον στάβλο του ιερέα, και αφετέρου την θέλησή τους να κάνουν ότι χρειαστεί για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν.
   Επίσης με τον πιο τρανταχτό τρόπο διαδήλωσαν την επιθυμία τους να παραμείνει ο ιερέας μαζί μας, να μας αγιάζει -ουσιαστικά μας διακονεί- αλλά και να επιστέψει το αίσθημα της ασφάλειας στο χωριό. Ο αγαπητός μας ιερέας π. Κωνσταντίνος Τόλης, μεταξύ άλλων ζήτησε να παρουσιαστούν οι διαπράξαντες την αποτρόπαια πράξη του βασανισμού μέχρι θανάτου των ζώων του, να ζητήσουν μετάνοια από τον Θεό, και το θέμα να λήξει.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκδήλωση όπου ο παλμός ήταν πολύ θερμός και ζωηρός, το παρών έδωσαν και πολλοί Λεονταρίτες από την Θήβα, την Αθήνα, την Λιβαδειά αλλά και από άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας όπου διαμένουν. Να τονίσουμε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο έκαναν την παρουσία τους οι νέοι του χωριού μας, με πανό όπου αφού κατασκεύασαν, υπέγραψαν και ακολούθως ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του χωριού.
 Μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε ΨΗΦΙΣΜΑ, που υπεγράφη από όλους του κατοίκους του χωριού. έλος επιτροπή κατοίκων αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να ζητήσει να βρεθούν οι ένοχοι, για να επιστρέψει το κλίμα ασφάλειας στο χωριό μας!!!
 ΨΗΦΙΣΜΑΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ιερέα μας π. Κωνσταντίνο Τόλη
 Εμείς οι κάτοικοι του Λεονταρίου Αλιάρτου-Θεσπιέων, και ενορίτες του Προφήτη Ηλία Λεονταρίου, που συγκεντρωθήκαμε στον πάνσεπτο Ιερό Ναό μας, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 18:00, αφού συμπροσευχηθήκαμε με τον ιερέα μας, στην ακολουθία του Εσπερινού, δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τας εξής:
1.     Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό σας, για τα δυσάρεστα και ανήθικα, γεγονότα που συνέβησαν στο χωριό μας, της σφαγής των ζώων του ιερέα μας, την Κυριακή το βράδυ, 20-4-2015. Η ενέργεια αυτή εν τέλει δεν στρέφεται μόνο κατά του αγαπητού μας ιερέα, αλλά εναντίων όλων μας.
2.     Συμπάσχουμε και συμπονάμε με τον ιερέα μας, και με όλη την δύναμη της ψυχής μας και με όλη την αγάπη μας, του δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα του, κοντά του, και θέλουμε να συνεχίζει να μας αγιάζει και ουσιαστικά να μας διακονεί, όπως ανύστακτα και με ανυπόκριτη και άδολη αγάπη έκανε και συνεχίζει να κάνει, παρά τον πόνο που ένιωσε.
3.     Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά και με τις προσευχές μας, προς τον Πανάγαθο Θεό μας, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, με τον τρόπο που τους αξίζει. Θα απευθύνουμε προς τούτο προς όλους τους αρμοδίους φορείς και υπηρεσίες. Ότι συνέβη δεν αφορά και δεν έγινε μόνο κατά του  αγαπητού ιερέα μας, στρέφεται κατά όλων μας, κατά του τόπου μας και των παιδιών μας.
4.     Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ξαναγυρίσει το αίσθημα της ασφάλειας στο χωριό μας και για να έχουμε τον αγαπητό μας ιερέα π. Κωνσταντίνο Τόλη, για πάντα κοντά μας.
 Άπαντες οι κάτοικοι του Λεονταρίου Αλιάρτου-Θεσπιέων  & οι παρευρισκόμενοι στην ακολουθία του Εσπερινού της 25-4-2015, στην Ενορία μας.
 Ακολουθούν πάνω από 400 υπογραφές!!!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget