Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” - ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους ,τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η μέρα που η εργατική τάξη διατρανώνει την απόφασή της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη. Το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης μεταφέρει όλα τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα καταστρέφοντας την κύρια παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο.
 Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής.129 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο δεν μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει.
 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
 ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 Σήμερα δεν αρκεί η αγανάκτηση. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί που δεν θα προσπαθούν να συμβιβάσουν τα συμφέροντα του εργοδότη με του εργαζόμενου, αλλά να έχουν ξεκάθαρο ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι μεγαλοεργοδότες. Αγώνες που θα ανεβάζουν την απαιτητικότητα των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουν. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον εργοδοτικό και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σήμερα η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί αυταπάτες στον λαό καλώντας τον να στηρίξει την πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία υπόσχεται καλύτερες μέρες. Η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου αίρει και τις όποιες
 ψευδαισθήσεις είχαν καλλιεργηθεί για φιλολαϊκή πολιτική. Γιατί η συμφωνία που υπογράφτηκε αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου. Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Το μνημόνιο είναι η εξειδίκευση των μέτρων που περιγράφονται στην δανειακή σύμβαση. Η κυβέρνηση τον λογαριασμό στον λαό θα τον στείλει όπως ακριβώς έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
 ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
 ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 Η 1η Μάη μας καλεί να δούμε πιο καθαρά τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Από τη μια μεριά την ολοένα και μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση της εργασίας, την παραγωγή αμύθητου πλούτου, την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και από την άλλη μια χούφτα καπιταλιστές να ιδιοποιούνται όλο αυτό το πλούτο, παραδίδοντας στην φτώχια και την εξαθλίωση τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς. Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε την δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με τον μανδύα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος της Λαϊκής εξουσίας και της Λαϊκής οικονομίας.
 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗ ΘΗΒΑ (ΑΓΑΛΜΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ) ΩΡΑ 10:30



Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget