εξαιρετική η επετειακή εκδήλωση των μαθητών του 1ου Λυκείου Θήβας



 
 Το 1ο Λύκειο Θήβας επισκέφθηκε, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, προκειμένου να παρακολουθήσει την επετειακή εκδήλωση του σχολείου για την 25η Μαρτίου του 1821, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή του Λυκείου κ. Βασίλη Τσιάμαλου.

 Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Θήβας ανέβασαν επί σκηνής αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “ Το μεγάλο μας τσίρκο”, που αποτελεί σταθμό για την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και συγκεκριμένα σκηνές όπως “Η έναρξις”, “3η Σεπτέμβρη”, “Μεγάλες Δυνάμεις”, “Το Aγαλμα” κα. , αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα συμμαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Το έργο αυτό, με μία διαφορετική προσέγγιση σε μορφή και περιεχόμενο, αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά των αγωνιστών, τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες της εποχής, αποκαλύπτει το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και προβάλλει τις ιδέες της Ελευθερίας και της Ειρήνης ενοποιώντας θέατρο, απαγγελία, μουσική και χορό σε ένα ενιαίο σύνολο.
http://thivarealnews.blogspot.com/


 Ο Δήμαρχος Θηβαίων συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια και εξαιρετική ερμηνεία τους αλλά και τους καθηγητές Βάσω Χαρισιάδου, Παναγιώτα Μπουντούλη και Λάζαρο Παπαδόπουλο, που είχαν αναλάβει την οργάνωση αυτής της εναλλακτικής και πρωτότυπης πρότασης εορτασμού της εθνικής επετείου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή πρόοδο στα παιδιά.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget