Εσπερινός της Συγγνώμης



Με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της πόλεως της Λιβαδειάς, τελέστηκε το απόγευμα  της  Κυριακής  22  Φεβρουαρίου 2015  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς ο Κατανυκτικός Εσπερινός της  συγχωρήσεως στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος. Ωφέλιμα και αφυπνιστικά ήταν όσα είπε στην ομιλία του ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Παΐσιος Ναυπλιώτης , Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σαγματά.
Αναφέρθηκε στην προσευχή  ως ζωντανή  σχέση με τον Θεό και μετοχή στις  άκτιστες ενέργειές Του και την αποφυγή της έκπτωσης της προσευχής σε μια τυπική διαδικασία χωρίς τη συμμετοχή της καρδιάς σ’ αυτή  υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο (ανταλλαγής) με το Θείο.
 Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Παΐσιο Ναυπλιώτη για την εμπεριστατωμένη ομιλία  του  και ευχήθηκε σε Κλήρο και λαό  να  συμμετάσχουν στους πνευματικούς αγώνες  για  την ουσιαστική βίωση των αγίων αυτών ημέρων. Ακόμη  τόνισε πως η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή  που ανοίγει τη θύρα της να  αποτελέσει εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης για  το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
 Συγκινητική  υπήρξε τέλος  η  αμοιβαία συγχώρηση όλου του εκκλησιάσματος και των όλων παρευρισκομένων ιερέων που έλαβαν ως είθισται την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και την ευχή για Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget