«Σπάρτακος» ''Δε δίνουν φαγητό και εισιτήρια στους φαντάρους αλλά σπαταλούν ποσά σε εθιμοτυπίες''



Δεν το χωράει ο νους κανενός τα όσα τρελά συμβαίνουν στον Στρατό. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και στην συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –παρά τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις τους- όχι μόνο συνεχίζουν να μη δίνουν όπως θα έπρεπε δωρεάν φαγητό και εισιτήρια στους φαντάρους, αλλά αντίθετα σπαταλούν τεράστια ποσά για σκοπούς που δεν αξίζει.

 Για παράδειγμα, πληρώνουν 465.176 ευρώ στον Α/ΓΕΕΘΑ Κωστράκο για να κάνει τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, καταγγέλλει το Δϊκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
 Οι καταγγελίες των συναδέλφων είναι συνεχείς και κάνουν λόγο για την σίτιση τους που είναι ελλιπής και πολλές φορές δε φτάνει για όλους. Για την έλλειψη θέρμανσης στις μονάδες που είναι περιορισμένη ή συχνά άγνωστη λέξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ζεστό νερό για την προσωπική τους υγιεινή. Τα μέσα καθαριότητας είναι ελάχιστα, ενώ η συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων δραματική!
 Οι Παναγιωτόπουλος-Αβραμόπουλος-Καμμένος-Ήσυχος έχουν φορτώσει το κόστος της θητείας σε φαντάρους και λαϊκή οικογένεια, ενώ τεράστιο είναι το οικονομικό βάρος από την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, των δωρεάν εισιτηρίων που δίνονταν στις άδειες των συναδέλφων που υπηρετούν στις πιο μακρινές μονάδες της παραμεθορίου και στην ΕΛΔΥΚ!
 Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις επιλέγουν να καταβάλλουν ένα τεράστιο ποσό της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ για τα τρία χρόνια της θητείας του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου ως Προέδρου της Στρατιωτικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την ακρίβεια 465.176 ευρώ είναι τα χρήματα που θα μας κοστίσει.
Σύμφωνα μ΄ όσα αναφέρονται λοιπόν στην Ειδική Έκθεση που συνοδεύει το Σχέδιο Νόμου που είχε προτείνει το ΓΕΕΘΑ:
“Προκαλούμενης οικονομικής επιβάρυνσης από την προτεινόμενη θεσμοθέτηση μηνιαίου επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής και λοιπών εξόδων για τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEUMC) ή άλλου Διεθνούς Οργανισμού:
Από την προτεινόμενη ρύθμιση προκαλείται στον Π/Υ ΥΠΕΘΑ πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση που αναλύεται ως εξής:
 α. Επιβάρυνση ύψους 11.982 ευρώ, 71.892 ευρώ, 71.892 ευρώ και 59.910 ευρώ περίπου για τα έτη 2015,2016,2017 και 2018 αντίστοιχα η οποία αφορά σε κάλυψη κόστους μισθοδοσίας και θα βαρύνει τον ΕΦ 11-200.
 β. Δαπάνη ύψους 127.500 ευρώ περίπου για το έτος 2015 λόγω αρχικής εγκατάστασης και ισόποση δαπάνη ύψους 122.000 ευρώ περίπου (συμπεριλαμβανομένων ενοικίου και λοιπών λειτουργικών δαπανών ),για κάθε ένα από τα έτη 2016,2017 και 2018 στον ΕΦ11-10.
 Αυτό το κόστος καλείται να καταβάλλει ο λαός μας για να ικανοποιηθεί η φιλοδοξία του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου και η πρόθεση του ελληνικού αστικού κατεστημένου να αναβαθμίσει τη θέση του στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών με κάθε τρόπο.
Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι μια τεράστια πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας.
Πολύ περισσότερο που προωθείτε από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή και δηλώνει ότι στόχος της είναι η αντιμετώπιση της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν τα Μνημόνια και η άγρια ταξική πολιτική των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Οι υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας απαιτείται να ακυρώσουν τώρα αυτή την εξωφρενική πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι να την εφαρμόσουν ταυτισμένοι και αυτοί με την σειρά τους με ακραίες αντιλαϊκές επιλογές, όπως ζητάνε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευσίμων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget