ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Ψήφο εμπιστοσύνης στο Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δίνουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, καθώς οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr ξεπέρασαν μέσα σε λίγους μόνο μήνες τα 2,8 εκατομμύρια, με 19 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας, που αντιστοιχεί σε 900.000 χρήστες.
Τα εντυπωσιακά ποσοστά καταδεικνύουν ότι τρεις στους τέσσερις μαθητές επιλέγουν το δωρεάν Οικουμενικό Σχολείο για να καλύψουν τις μαθησιακές τους ανάγκες, δίνοντάς του την απόλυτη αυτοδυναμία στην on line εκπαίδευση. Η σταθερή πρωτιά του Οικουμενικού Σχολείου επιβεβαιώνει την αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, που παρέχονται εντελώς δωρεάν και αποτελούν ένα πλήρες φροντιστηριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην εξ’ αποστάσεως μάθηση.

 Το σταθερό προβάδισμα του Οικουμενικού Σχολείου οφείλεται στην παροχή μιας εξατομικευμένης εκπαίδευσης, που στηρίζεται στην αποδέσμευση της μαθησιακής διαδικασίας από το χώρο και το χρόνο, καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα ατομικού προγραμματισμού της παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά και ευελιξία στην πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, ενθαρρύνοντας την αυτονομία στη μάθηση. Έτσι, οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να γράφουν, να διαβάζουν και να λύνουν ασκήσεις από το σπίτι, μέσα από το δυναμικό κόσμο της τεχνολογίας, με το δικό τους ρυθμό και κυρίως βιώνοντας τη μάθηση σαν παιχνίδι.

 Τα μαθήματα παρουσιάζουν τη διδακτική ύλη όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου με διδασκαλία σε video, καθώς και την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας του διαδικτύου, όπως η υπηρεσία chat, για την επίλυση αποριών, εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, on line τεστ και διαγωνίσματα για την αυτο-αξιολόγηση των μαθητών κλπ.

 Σύμφωνα με τον μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό, συνιδρυτή και Διευθυντή του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», κ. Ιωάννη Κρόκο «τα περισσότερα από 12.000 video - μαθήματα, που παρέχονται ελεύθερα στους μαθητές μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr , είναι απολύτως εναρμονισμένα με τα σχολικά βιβλία και παρουσιάζουν ξεχωριστά τις ενότητες των Μαθηματικών, της Γλώσσας, της Ιστορίας, της Φυσικής και της Γεωγραφίας, για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, ευσύνοπτα και εύληπτα. Με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα, η παράδοση του on line δασκάλου - που δεν ξεπερνά τα δέκα λεπτά ανά video - ενισχύει σημαντικά το βαθμό κατανόησης του μαθήματος και επιτρέπει την επανάληψη ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Επιπλέον, σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, όπως το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης αποτελούν ουσιαστικό βοήθημα για μια σωστή προετοιμασία για το μάθημα της επόμενης μέρας στο σχολείο, ενώ οι ασκήσεις αυτό-αξιολόγησης μπορούν να αποτυπώσουν το βαθμό κατανόησης και απομνημόνευσης του μαθήματος, τόσο για τον ίδιο το μαθητή όσο και για τους γονείς».

 Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οικουμενικού Σχολείου αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους μαθητές και δασκάλους των ολιγοθέσιων σχολείων, ενώ δεν βρίσκει αποδέκτες μόνο στην Ελλάδα, καθώς μεταδίδεται παγκόσμια στον απανταχού ελληνισμό, προάγοντας την αξία το ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

 Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι:

 https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget