Θήβα – Ο Εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών



 Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, την Πέμπτη 29η Ιανουαρίου 2015 εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Δοσίθεο Καστόρη με θέμα:
«Οι Τρεις Ιεράρχες φωτιστές και διδάσκαλοι της Οικουμένης- χθές, σήμερα και αύριο».
 Ο π. Δοσίθεος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι όπως σημείωσε αποτέλεσαν πρότυπα αληθινής παιδείας και φιλοσοφίας διότι για τους μεγάλους αυτούς Πατέρες παιδεία δεν σήμαινε απλώς κατάκτηση γνώσεων, αλλά καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής.
http://thivarealnews.blogspot.com/

http://thivarealnews.blogspot.com/

 Τέλος, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς, τους οποίους και συνεχάρη για το δύσκολο έργο που επιτελούν υπενθυμίζοντας τους πως η Τοπική μας Εκκλησία πάντοτε τους περιβάλλει με αγάπη και εκτίμηση για όσα προσφέρουν στα παιδιά μας.
 Με το πέρας της ομιλίας δόθηκε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στην Ενοριακή Εστία του Ιερού Ναού.
 Ανήμερα της εορτής των προστατών των ελληνικών γραμμάτων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Λιβαδειάς, όπου προσήλθαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου, του 3ου Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων (4ο -10ο) της πόλεώς μας συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Εκπαιδευτικούς.
 Ο Σεβασμιώτατος με το πέρας της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τους μαθητές και τις μαθήτριες τονίζοντας τους πως οι Τρείς Ιεράρχες με τη σοφία που τους διέκρινε σοφία κοσμική και σοφία άνωθεν δίδαξαν στην ανθρωπότητα το σωστό και διακριτικό τρόπο για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων του βίου και του πολιτισμού. Η ευρύτερη στάση τους και ο διακριτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα προβλήματα της εποχής τους φωτίζει και τον σύγχρονο άνθρωπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που τον απασχολούν καί έτσι αποδεικνύονται ασφαλείς οδηγοί και διδάσκαλοι. Κατά τη διανομή του αντιδώρου τους προσέφερε ως ευλογία μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας θα λάβει χώρα αντίστοιχη εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της επαρχίας Λεβαδείας με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, όπου θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ενάντια στο κατεστημένο της εποχής τους».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget