Cutting: η νέα «μόδα» των εφήβων λέγεται αυτοτραυματισμός



Εντύπωση προκαλεούν τα ευρήματα που δημοσίευσε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β” Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με τα οποία από τις 600 επισκέψεις παιδιών το 5% αποτελούν περιπτώσεις αυτοτραυματισμού.

Όπως υποστηρίζει η Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, η εφηβεία είναι μια περίοδος κατά την οποία επικρατεί σωματική και ψυχολογική αστάθεια. Αποτέλεσμα αυτής της αστάθειας είναι και ο αυτοτραυματισμός με μαχαίρι ή ξυράφι στο εσωτερικό των καρπών ή σε άλλο σημείο του σώματος. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή προσπαθούν αν ανακουφίσουν τον εσωτερικό πόνο, προκαλώντας εξωτερικό πόνο.
Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες στη μέση εφηβεία (14 έως 18 ετών), κατά την οποία τα παιδιά είναι αρκετά ευάλωτα και και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάθλιψης και τάσης αυτοκτονίας.
Καλούνται οι γονείς να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ενδεχόμενα σημάδια αυτοτραυματισμού και να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget