Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρρί Θηβών



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα το Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρρί Θηβών.

 Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία της τοπικής εκκλησίας έλαβαν μέρος οι χορωδίες του συλλόγου ιεροψαλτών Χαλκίδος, του συλλόγου ιεροψαλτών Θηβών και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».
 Όλες οι χορωδίες απέδωσαν καλλικέλαδα και συγκροτημένα ύμνους του αγίου δωδεκαημέρου προετοιμάζοντας το ακροατήριο πνευματικά για την υποδοχή της μητρόπολης των εορτών, της Θείας ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.
 Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε όλες τις χορωδίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό της Μητρόπολης, στάθηκε ιδιαίτερα στη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ευχαριστώντας για τη συγκροτημένη παρουσία της, για τα όμορφα δώρα της, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο για την ευλογία και την άδεια να συμμετέχει η χορωδία στο φεστιβάλ.
 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, ιερείς της πόλεως Θηβών, εκπρόσωποι της πολιτείας και του στρατού καθώς και πλήθος φιλομούσων που επικρότησαν με το χειροκρότημά τους την όμορφη αυτή βραδιά.
 Τέλος, όλα τα μέλη των χορωδιών έτυχαν πλούσιας φιλοξενίας στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού και αφού έλαβαν από μία ευλογία από τον Μητροπολίτη αναχώρησαν φορτωμένοι με όμορφες αναμνήσεις και ευχόμενοι να βιώσουμε με υγεία και δύναμη το άγιο δωδεκαήμερο.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget