Βαγγέλης Αποστόλου: «προϋπολογισμός εγκυκλίων και όχι αναγκών»



Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε χαρακτηριστικά: “Ο Π/Υ σαν κορυφαίο εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης – πρέπει να είναι εξειδικευμένος, μετρήσιμος και χρονοκαθορισμένος.  Δυστυχώς ο σημερινός προτεινόμενος δεν διακρίνεται για τίποτα από αυτά.
Γεγονός που τον καθιστά αφερέγγυο και αναποτελεσματικό.
 Έτσι επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η προεκλογική μας θέση ότι μόνο με άλλη λογική, άλλες πολιτικές και με διεκδικητικό πλαίσιο και αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορεί να βγει η Στερεά από τη σημερινή φτώχεια, μιζέρια και τέλμα στο οποίο βρίσκεται.
 Το εφεύρημα της «τακτοποίησης» κρύβει την αδυναμία ουσιαστικής διακυβέρνησης και υλοποίησης αυτών των πολιτικών που έχει ανάγκη η περιφέρεια. Κρύβει επίσης την υποταγή στις απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης. Μάρτυς μας οι πρόσφατες περικοπές και τροποποιήσεις .
 Η προσαρμογή σας στις κεντρικές ντιρεκτίβες έχει ως αποτέλεσμα και τίμημα όχι μόνο την υποθήκευση των προοπτικών της Περιφέρειας αλλά και την  αδυναμία της  να ικανοποιήσει βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών.
 Και όλα τα προηγούμενα αφορούν μόνο το χαρακτηριστικό παράδειγμα των μαθητικών δρομολογίων . Υπάρχουν πολλά άλλα και τα ξέρετε όλοι σας (περικοπές επιδομάτων, τεχνικά έργα στις καλένδες κλπ). Εκεί αποφεύγετε να μπείτε σε λεπτομέρειες όχι μόνο γιατί ενδέχεται να κάνετε λάθη αλλά και γιατί σκέφτεστε τις επιπτώσεις των επιλογών σας .
 Γι αυτό και τα στέλνετε όλα στους υπηρεσιακούς παράγοντες με τη λογική του «εντέλλεσθε». Μεταφέρετε πόρους με διάφορους τρόπους ,επιδίδεστε στη λογιστική των αλχημειών για να μην υπάρχει καθαρή εικόνα . Είναι απαράδεκτο για παράδειγμα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας η απένταξη της μιας ημέρας έγινε «κατόπιν ενεργειών μου» .
 Σας συμβουλεύω ως παλιότερος :Μην επιτρέπετε να σας χρησιμοποιούν .
 Εμείς χαρακτηρίσαμε αυτό το Π/Υ, όχι ως Π/Υ αναγκών αλλά ως Π/Υ εγκυκλίων, στη λογική ότι καλύπτει μόνο την προσαρμογή στις κεντρικές εγκυκλίους με περικοπές οικονομικών μεγεθών, έλλειψη διαφάνειας, απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής συζήτησης τεχνικού προγράμματος.
 Ο σημερινός Π/Υ ούτε Π/Υ των πραγματικών αναγκών είναι, ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο «λειτουργικού εργαλείου» που ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
  Αντίθετα εντείνει τις ανισότητες  σε περιφερειακό και κοινωνικό επίπεδο.
 Χρειάζεται αλλαγή πορείας, διεκδικητικό πλαίσιο και ολοκλήρωση των λειτουργιών μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακό Συμβούλιο, για να εκπληρώσουμε το ρόλο μας και για τη πρώτη και για το δεύτερο”.
 Πέραν της τοποθέτησης του Βαγγέλη Αποστόλου, ο εκπρόσωπος της παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Αγγελέτος, έθεσε μια σειρά θεμάτων και στην οικονομική επιτροπή και στο σώμα του συμβουλίου.
 Ανέλυσε ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν μια μείωση της τάξης του 56% σε σχέση με το 2014, ενώ ανέφερε ότι λόγω των μεγάλων περικοπών δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ακόμα και οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών, ιδιαίτερα στην Φωκίδα και Βοιωτία και πολλοί μαθητές θα μείνουν απέξω.
    Άλλο ποσό φαίνεται στον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Ταμείου και άλλο είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας δείχνοντας αναντιστοιχία αλλά και αφερεγγυότητα
    Δεν υπάρχει αναφορά στα τεχνικά έργα για να μην φανούν από πού προέρχονται οι περικοπές.
    Δεν φαίνονται πουθενά οι πάνω από 10.000.000ε   από δικαστικές αποφάσεις
 Τέλος ο κος Αγγελέτος παρουσίασε μια χαρακτηριστική αναφορά της ΥΔΕ του ΥΠ.ΟΙΚ για τον προϋπολογισμό της περιφέρειας:
 «Στο σκέλος των επενδύσεων , οι μειωμένες έως και 60% προβλέψεις σε σχέση με την διαμόρφωση του 2014, δεν ικανοποιούν τον στόχο της ενίσχυσης των παραγωγικών επενδύσεων και την επίτευξη επαρκών ρυθμών ανάπτυξης , όμως αποτελούν στοιχείο μείωσης του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης», η οποία δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτός ο προϋπολογισμός δε μπορεί να εξυπηρετήσει πραγματικά τις ανάγκες τις Περιφέρειας.


Βαγγέλης Αποστόλου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget