ανακοινωση συνδικάτου μετάλλου για την απεργία 27 Νοέμβρη‏



Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ τη 1η Νοέμβρη και συμμετείχαν πάμω από 1000 οργανώσεις, σωματεία, φορείς, μεταξύ άλλων και το Συνδικάτο μας. Χιλιάδες εργαζόμενοι παρευρέθηκαν στο συλλαλητήριο και με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκαν στο μεγάλο ζήτημα της ανεργίας, βροντοφωνάζοντας:

 ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!
 Το δίμηνο πρόγραμμα δράσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα θα το συνεχίσουμε συμμετέχοντας ενεργά στην επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 27 Νοέμβρη.
 Νέα δεινά έρχονται για τους εργαζόμενους με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού για το 2015, κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας. Η ανάπτυξη που επικαλούνται τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου θα φέρει νέα κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, βιομηχάνους, εφοπλιστές. Θα πατήσουν πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ήδη χτίσει με μισθούς πείνας και κατακρεουργημένα εργασιακά δικαιώματα.
 Στο στόχαστρο έχουν μπει πλέον: Το ασφαλιστικό, με μείωση συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Η συνικαλιστική δράση, με χτύπημα στο δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, εμόδια στη δράση των συνδικάτων. Οι μισθοί και οι Σ.Σ.Ε., με την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση του ΟΜΕΔ.
 Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης! Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, βρίσκεται στην πλευρά του παραδείσου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Μην περιμένεις “σωτήρες”! Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:
 * Να μην ανεχτούμε καμία μείωση μισθών – καμία απόλυση συναδέλφου μας
 * Να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε. του κλάδου μας
 * Σταθερή δουλειά µε συµβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών
 > Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων σε «SCHNEIDER ELECTRIC» για πλήρες ωράριο και οχι σε εκ περιτροπής εργασία.
 > Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον «ΚΑΜΑΡΙΔΗ» για επαναφορά των μισθών στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν τις μειώσεις που υπέστησαν μονομερώς από την εργοδοσία.
 > Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στην «ΙΝΟ» για επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων ιδρυτικών μελών του σωματείου τους και πληρωμή των δεδουλευμένων τους, των τελευταίων 7 μηνών!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΘΗΒΑ 11:00 Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ
 ΟΙΝΟΦΥΤΑ 11:00 ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 ΧΑΛΚΙΔΑ 10:00 ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ
ΑΘΗΝΑ 11:00 ΟΜΟΝΟΙΑ

συνδικάτο μετάλλου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget