«Ροζ παγίδα» μέσω skype !!



Νεαρός που ζει στη Σκύδρα Πέλλας έπεισε 37χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη με την οποία είχε συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσεων να... βγει από τα ρούχα της και, αφού τράβηξε εν αγνοία της φωτογραφίες, την εκβίαζε. Ο 22χρονος εκβιαστής πήρε από το θύμα του 4.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

 Δράστης και θύμα «γνωρίστηκαν», σύμφωνα με πληροφορίες, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας, που λειτουργεί στα πρότυπα του facebook. Γεωργιανοί και οι δύο με ελληνική υπηκοότητα, οι διαδικτυακοί φίλοι άρχισαν να συνομιλούν μέσω internet από τον περασμένο Οκτώβριο.
 Κάποια στιγμή η σχέση τους... ανέβηκε επίπεδο και άρχισαν να συνομιλούν και μέσω βιντεοκλήσεων με το γνωστό πρόγραμμα skype. Με τη βοήθεια της κάμερας στους υπολογιστές τους είχαν την ευκαιρία να βλέπει ο ένας τον άλλον κατά τη συνομιλία. Ετσι άρχισε να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
 Ο νεαρός όμως, όπως αποδείχτηκε, είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Βλέποντας ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της 37χρονης, πήρε το θάρρος να της ζητήσει να γίνει πιο αποκαλυπτική κατά τη συνομιλία τους!
 Οπως φαίνεται, ο αρχικός δισταγμός και οι όποιες αντιστάσεις της κάμφθηκαν και άρχισε να βγάζει ολοένα και περισσότερα ρούχα.
 Εν αγνοία της την τραβούσε φωτογραφίες με ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή και η 37χρονη άρχισε να ζει τον εφιάλτη με τους πρώτους εκβιασμούς. «Θέλω χρήματα για να μην ανεβάσω τις φωτογραφίες σου στο internet και να μην τις στείλω στους συγγενείς σου» της είπε.
 Η κοπέλα δεν πείστηκε και τότε ο δράστης ανέβασε για λίγο τις φωτογραφίες στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης! Εντρομη τον παρακάλεσε να τις κατεβάσει και άρχισε να καταθέτει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που της ζητούσε.
 Ψηφιακά ίχνη
 Συνολικά του έδωσε 4.000 ευρώ, ενώ του έστειλε και μερικά κοσμήματα, τα οποία εκείνος πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο. Ο νεαρός ζητούσε και άλλα χρήματα, καθώς ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγοράσει αυτοκίνητο. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για την 37χρονη, που απευθύνθηκε στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
 Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ψηφιακά ίχνη του νεαρού και τον συνέλαβαν στη Σκύδρα, όπου κλείστηκε το ραντεβού για να πάρει επιπλέον 3.000 ευρώ. Λίγο πιο κάτω ήταν και ένας 19χρονος φίλος του, τον οποίο είχε πάρει για προστασία.
 Μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη με τα χρήματα, σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατ' εξακολούθηση, της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας και της απλής συνέργειας σε εκβίαση.


skype

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget