Προσοχή! Πώς μπορεί να χάσετε χρήματα όταν τα παιδιά σας... «σερφάρουν» στο Ιντερνετ



Το 13% των Ευρωπαίων χρηστών έχει χάσει χρήματα ή σημαντικές πληροφορίες ως αποτέλεσμα της διαδικτυακής δραστηριότητας των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International. Γεγονός που αποδεικνύει ότι εκτός από το ότι συχνά θέτουν τους εαυτούς τους σε κινδύνους όταν βρίσκονται στο Διαδίκτυο, τα παιδιά μπορούν να προκαλέσουν άθελά τους και παράπλευρα αλλά σημαντικά προβλήματα στους γονείς τους.

 Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα παιδιά του δεν γνωρίζουν αρκετά για τους υπολογιστές, ενώ 39% θεωρεί ότι έχουν πλήρη άγνοια για τις ψηφιακές απειλές. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους όταν τα παιδιά βρίσκονται οnline χωρίς την επίβλεψη ενηλίκων.
 Το 7% των γονιών στην Ευρώπη ανέφεραν ότι τα παιδιά τους είχαν διαγράψει κατά λάθος σημαντικές πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το 4% δέχτηκε απροσδόκητους λογαριασμούς από app stores που είχαν επισκεφτεί παιδιά.
 Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παγκοσμίως, ένας στους πέντε γονείς παραδέχτηκε ότι έχει χάσει χρήματα ή σημαντικά δεδομένα εξαιτίας της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά του.
 Ωστόσο, αν και αναγνωρίζουν τους κινδύνους ή έχουν υποστεί συνέπειες από την online «δράση» των τέκνων τους, μόλις ένας στους τρεις γονείς δηλώνει ότι βρίσκεται πραγματικά σε επιφυλακή για τον κίνδυνο.
 Στην Ευρώπη, μόλις το 35% των γονέων ανησυχεί ότι τα παιδιά του ενδέχεται να ξοδεύουν χρήματα χωρίς συγκατάθεση όταν βρίσκονται online και μόνο το 29% ανησυχεί για το ότι τα παιδιά μπορεί να μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες.
 Οσον αφορά στους τρόπους που οι γονείς προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους αλλά και να προστατευθούν οι ίδιοι από τα επακόλουθα, το 34% ελέγχει προσωπικά με ποιον τρόπο χρησιμοποιούν τις συσκευές τα παιδιά και το 12% έχει ζητήσει από τον πάροχο του internet να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες.
 Παράλληλα, το 37% υπενθυμίζει τακτικά στα παιδιά τους κινδύνους του διαδικτύου, ενώ το 15% επέλεξε να γίνει “φίλος” με τα παιδιά του στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόνο το 24% των γονέων χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λογισμικό για τις δραστηριότητες των παιδιών στο διαδίκτυο, παρότι τέτοιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε πολλές λύσεις ασφάλειας.
 Η νέα λύση “Kaspersky Internet Security - Multi-Device 2015” περιλαμβάνει μονάδα γονικού ελέγχου για συστήματα Microsoft Windows και Apple OS X. Έτσι βοηθά τους γονείς να ελέγχουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται τα παιδιά τους και ποια παιχνίδια παίζουν, ενώ μπλοκάρει το “κατέβασμα” αρχείων και εμποδίζει την πρόσβαση σε ανεπιθύμητο περιεχόμενο και την αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών. Επίσης, με τη χρήση της μονάδας γονικού ελέγχου, οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια τους, αναλύοντας τα μηνύματα του παιδιού τους σε κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων ή / και καθορίζοντας τις ανεπιθύμητες λέξεις και φράσεις που θα πρέπει να φιλτράρονται. Με αυτό τον τρόπο, οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab βοηθούν στην προστασία των χρημάτων και των εμπιστευτικών δεδομένων από τους ψηφιακούς εγκληματίες, καθώς και στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που μπορεί να παραμονεύουν στο διαδίκτυο.


Kaspersky Lab

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget