Παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Θίσβης



Στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, που αφορά όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και παραθαλάσσιων οικισμών της περιοχής της Θίσβης (Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Ιωάννης και Σαράντη), παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

 Η παρουσίαση έγινε από τους μελετητές που έχουν αναλάβει την κατάρτιση του ΣΧΟΟΑΠ και περιελάμβανε τη “Μελέτη Κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για τη γεωγραφική περιφέρεια της ΔΕ Θίσβης”, τη “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας” και τη “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”
 Συγκεκριμένα στο Β1 Στάδιο της Μελέτης παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, από τους μελετητές συνθετικά το πρότυπο οικιστικής ανάπτυξης και χωρικής οργάνωσης της περιοχής σε σχέση και με το ευρύτερο περιβάλλον της, η οργάνωση χρήσεων γης και η προστασία του περιβάλλοντος, η ισόρροπη και αλληλοστηριζόμενη ανάπτυξη αστικού, περιαστικού και αγροτικού χώρου, η λειτουργικότητα της χωρικής συσχέτισης παραγωγικών ζωνών και ζωνών κατοικίας με βάση και τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης, εργασίας, κατοικίας, η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, ιστορικής κληρονομιάς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
 Μετά την παρουσίαση της μελέτης, που έγινε με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα, έλαβαν το λόγο οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων και οι δημότες καταθέτοντας τις απόψεις τους.
 Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους δημότες, διευκρίνισε ότι στο Β1 Στάδιο παρουσιάζεται η πρόταση των μελετητών, η οποία τίθεται σε διαβούλευση και κάλεσε τους δημότες μέσω των τοπικών τους συμβουλίων, να καταθέσουν εγγράφως τις επισημάνσεις- προτάσεις τους στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τους μελετητές στο Β2 στάδιο της μελέτης που είναι και το τελικό στάδιο.

ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Θίσβης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget