Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου – Θεσπιών



Παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολιτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την Παρασκευή το απόγευμα την ορκωμοσία του δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιών Γιώργου Ντασιώτη και των νέων Συμβούλων.

 Ο κ. Γεώργιος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, δύναμη και υγεία στη νέα δημοτικό αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι «Όλοι όσοι ασκούν διοίκηση πρέπει να θυμούνται πάντα ότι είμαστε άνθρωποι, ότι ανθρώπων άρχουμε και ουκ άει άρχει».
 Όπως είπε χαρακτηριστικά «έτσι η διοίκηση θα είναι περισσότερο χρηστή, περισσότερο ανθρώπινη και θα βάζουμε τον εαυτόν μας στη θέση του άλλου».
 Ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης έκανε έναν μίνι απολογισμό, έδωσε έμφαση στον εθελοντισμό και κάλεσε σε ενεργοποίηση τους δημότες.
 «Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον καταφέραμε αρκετά και θα συνεχίσουμε έτσι. Με μεθοδική εργασία και αξιοποιώντας ότι βρήκαμε από το παρελθόν ξεκινήσαμε μεγάλα έργα στο δήμο εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές. Επιβάλαμε το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών.  Χτυπήσαμε τοπικιστές αναχρονιστικές αντιλήψεις και θα συνεχίζουμε. Είναι και το προσωπικό μου στοίχημα» είπε ο κ. Ντασιώτης.
 Και πρόσθεσε: «Δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω να επικρατήσουν αντιλήψεις που εκθέτουν την αξιοπρέπεια αλλά κυρίως την κοινή λογική. Επενδύσαμε στο στελεχιακό δυναμικό του δήμου μας το οποίο και ευχαριστώ για ην προσπάθεια και τους ζητώ να την πολλαπλασιάσουν. Το γνωρίζουν πως είμαστε αμείλικτοι εκεί που πρέπει, αλλά την καλή προσπάθεια και το καλό αποτέλεσμα το επιβραβεύουμε. Τέλος καταβάλουμε προσπάθεια να ενισχύουμε το εθελοντισμό που πιστέψτε με είναι το κλειδί για την ανάκαμψη στην κοινωνία των αξιών που θέλουμε».
 Παράλληλα αναφέρθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο, το ελεύθερο λαϊκό πανεπιστήμιο, και την ομάδα έρευνας και διάσωσης.
 Συμπλήρωσε δε πως «χρειάζεται όμως να συμβάλουμε περισσότερο όλοι μας» και απεύθυνε έκκληση για συμμετοχή.
 «Με την συμμετοχή όλων, με σεβασμό και προσήλωση στην ενότητα των τοπιών κοινωνιών και με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από σχέδιο και όραμα με πλαίσιο αρχών και θέσεων μπορούμε να συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε για να πετύχουμε την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δήμου ώστε να ανταποκριθεί στο σύνολο των αναγκών των πολιτών».
 Καταλήγοντας μίλησε για προκλήσεις αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ, την Κωπαΐδας και τον Πολιτισμό υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια  να δικαιώσει τις προσδοκίες των δημοτών.
 Από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φίλιππος Σαγάνας έκανε λόγο για εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση ώστε στο τέλος της θητείας να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας καλύτερος δήμος.
 «Η παράταξή μας δεν προτίθεται να κάνει στείρα αντιπολίτευση. Θα προσπαθήσουμε με τις προτάσεις και τις ιδέες μας να συμβάλουμε τα μέγιστα στην προκοπή και την ανάδειξη του δήμου μας. Καθώς επίσης και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών», είπε και συνέχισε: «Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει όμως ότι θα σας παραδώσουμε υπογεγραμμένη λευκή επιταγή. Θα μας βρείτε αντιμέτωπους σε πολιτικές κατά παραγγελία ενδεχομένως από άνωθεν που θα έχουν στόχο την υποβάθμισης της ζωής των δημοτών μας. Σε πολιτικές με χροιά μνημονίων  που εξαθλιώνουν τους πολίτες μας οικονομικά. Για εμάς αυτά θα αποτελέσουν πεδίο σύγκρουσης και πιστέψτε με αυτή θα είναι σκληρή. Ελπίζουμε νε μη χρειαστεί και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί για το κοινό συμφέρον».
 Και κατέληξε: «Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι επωμίζονται ένα μεγάλο φορτίο για την επόμενη πενταετία. Είμαστε υποχρεωμένοι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε μετά από 5 χρόνια στα παιδιά μας ένα δήμο πιο ανεπτυγμένο, αυτό θα χρειαστεί πολύ κουράγιο και πολύ δουλειά. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα το κάνουμε».


Γιώργος Ντασιώτης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget