Θήβα - ζωντάνεψαν μνήμες του Μικρασιατικού Ελληνισμού!



Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Εκδήλωση Μνήμης στα πλαίσια των επταήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ένωση Μικρασιατών Θήβας.Την Εκδήλωση Μνήμης οργάνωσαν η Ιερά Μητροπόλις Θηβών και Λεβαδείας, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας και οι Εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ». Η Εκδήλωση ξεκίνησε με ενδιαφέρουσα προβολή ντοκυμαντέρ που αναφερόταν στις εκκλησίες της Μικράς Ασίας.
Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Ευαγγελιστού Λουκά στη Θἠβα και υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητοπόλεως Θηβών και Λεβαδείας παρουσίασε το βιβλίο του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου "Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία - Το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)".
 Ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξία των εκδηλώσεων αυτής τη μορφής οι οποίες σκοπό έχουν να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στοιχείο απαραίτητο για τις επερχόμενες γενιές.
 Ακολούθως ο Συγγραφέας κ. Παπαθανασόπουλος με γλαφυρό τρόπο και φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα και στην ιδιαιτερότητα που κρύβει το συγκεκριμένο βιβλίο του σε σχέση με άλλα βιβλία αυτής της μορφής.
 Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Εκπαιδευτικός κα Πηνελόπη Ψαρρά. Η χορωδία γυναικών της Ενώσεως Μικρασιατών Θήβας έκλεισε τη βραδυά με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Απόστολος Δαγδελένης αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης πρόσφερε στον π. Σπυρίδωνα και στον κ. Παπαθανασόπολο ένα εξαιρετικό βιβλίο-αντίγραφο του Ληξιαρχείου Θηβών στο οποίο καταγράφονται όλες οι οικογένειες που ρίζωσαν στη Θήβα το 1922.

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο Ταμίας της Ενώσεως Μικρασιατών Θήβας κ. Γελέκας Γεώργιος.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Εκδήλωση Μνήμης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget