ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ;



Αρχικά οι επιστήμονες επιχείρησαν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και θεώρησαν ότι το να κοιτάζει ένας άνδρας το γυναικείο στήθος, είναι γραμμένο στα γονίδια του. Ναι καλά διαβάσατε, από τότε που εμφανίσθηκε ο άνθρωπος οι άνδρες προκειμένου να διαιωνίσουν το γένος τους και να κάνουν πολλούς απογόνους προτιμούσαν τις γυναίκες με το μεγάλο στήθος επειδή θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους θα μπορούσαν να τραφούν και να επιβιώσουν.

 Νεότερη έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα με επικεφαλής την ψυχολόγο δρ Sarah Gervais, που δημοσιεύτηκε στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας» (EJSP), διαπίστωσε τα εξής: Ο ανδρικός εγκέφαλος λειτουργεί διαφορετικά από τον γυναικείο όταν συναντάει άτομα του άλλου φύλλου για τα οποία νιώθει μια ερωτική έλξη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μάλιστα πως όταν οι άνδρες κοιτάζουν το στήθος μιας γυναίκας, αρχικά ο εγκέφαλος τους το βλέπει σαν ένα μεμονωμένο «κομμάτι» και όχι σαν μέρος του συνόλου.
 Η επικεφαλής της έρευνας μάλιστα δήλωσε σχετικά: «Κάθε μέρα, κάθε γυναίκα μειώνεται στα σεξουαλικά τμήματα του σώματός της. Και αυτό δεν είναι κάτι που υφίστανται μόνο τα φωτομοντέλα ή οι πορνοστάρ, αλλά και οι καθημερινές γυναίκες». Η έρευνα έγινε ως εξής: 227 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου κάθισαν μπροστά από έναν υπολογιστή και οι ερευνητές τους έδειξαν μη ερωτικές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών.
 Συνολικά, κάθε ένας είδε 48 φωτογραφίες. Οι φοιτητές- εθελοντές έβλεπαν πρώτα τη φωτογραφία ενός ντυμένου άνδρα ή γυναίκας, από το κεφάλι έως τα γόνατα. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, στην οθόνη εμφανίζονταν δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα: η μία ήταν αυτή που είχαν δει προηγουμένως, και η άλλη η ίδια φωτογραφία αλλά με ελαφρώς τονισμένο το στήθος ή την κοιλιά, επειδή αυτά είναι τα κύρια σεξουαλικά τμήματα του σώματος.
 Όταν έβλεπαν τις φωτογραφίες των γυναικών, οι εθελοντές αναγνώριζαν καλύτερα τα μεμονωμένα τμήματα του σώματος απ’ ότι όταν ταίριαζαν τις ολόσωμες φωτογραφίες τους με τις πρωτότυπες. Δηλαδή εστίαζαν στο στήθος.


γυναικείο στήθος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget