Ο «πόλεμος» των αμνοεριφίων - Η Lidl Hellas απαντά για τα αμνοερίφια



http://thivarealnews.blogspot.gr/p/sitemap-page.html
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο ο ανηλεής «πόλεμος» των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ για την τιμή του αρνιού. Οι αλυσίδες, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυνατότητα που έχουν λόγω του μεγέθους τους για μεγάλες παραγγελίες, φτάνουν να πωλούν σε τιμές σχεδόν κάτω του κόστους. Η οικονομική κρίση και η επακόλουθη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος έχει ως συνέπεια σημαντικό τμήμα των καταναλωτών να προμηθεύεται πλέον τα αμνοερίφια από τα σούπερ-μάρκετ αντί των παραδοσιακών κρεοπωλείων ή
της φθηνότερης Βαρβακείου αγοράς. Στη «μάχη του αρνιού» επιστρατεύονται καταγγελίες -αληθείς και μη- ενώ και σε αυτήν συμμετείχαν τα τελευταία 24ωρα blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι το φθηνό αρνί αποτελεί στην ουσία «κράχτη» για την προσέλκυση πελατών στα καταστήματα αυτές τις ημέρες και την αγορά άλλων ειδών.
 Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Ειδών (ΙΕΛΚΑ) μέση τιμή για το ελληνικό νωπό αρνί στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 5,96 ευρώ/κιλό από 6,30 ευρώ/κιλό το Πάσχα του 2013, καταγράφοντας μείωση κατά 5,50%. Σωρευτικά την τελευταία τετραετία η μέση τιμή πώλησης του αρνιού για το Πάσχα από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ παρουσιάζει μείωση 25%.
 Αίσθηση στην αγορά με ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Lidl να προχωρήσει από την Κυριακή των Βαΐων έως και το Μεγάλο Σάββατο στη διάθεση νωπού αρνιού, ολόκληρου ή συσκευασμένου τεμαχισμένου στην τιμή των 3,99 ευρώ/κιλό. Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προς την αλυσίδα στην υπηρεσία έγιναν καταγγελίες βάσει των οποίων τα αποθέματα αρνιού εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα την Κυριακή, 13 Απριλίου, και ενημερώνονταν από τους υπαλλήλους των καταστημάτων να προμηθευτούν αρνί σε άλλη τιμή. Η ΓΓΚ ζήτησε από τη Lidl να προσκομίσει μέχρι αύριο στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που έχει προμηθευτεί συνολικά και ανά κατάστημα με βάση και τα σχετικά παραστατικά, τα στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που διέθεσε προς 3,99 ευρώ/κιλό στις 13 Απριλίου και τέλος να απαντήσει εάν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά.

Σε ανακοίνωσή της η Lidl αναφέρει ότι έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά, ποσότητα περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Απαντώντας στα περί «ύποπτης προέλευσης» η Lidl αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Ελληνα προμηθευτή και ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.
 Τέλος, η επιχείρηση επισημαίνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και ζητεί συγγνώμη από τους καταναλωτές για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
 Η Lidl Hellas απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων που διαθέτει στα καταστήματά της.
 Στην ανακοίνωση της η Lidl αναφέρει πως  διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού και πως συνολικά έχει προγραμματίσει  να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. «Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά την αντίστοιχη περίοδο» σημειώνει η αλυσίδα σουπερμάρκετ η οποία προσθέτει πως «ο προγραμματισμός έχει γίνει  με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες / προμήθειες». 
 Όσον αφορά την προέλευση των αμνοεριφίων, η Lidl αναφέρει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Έλληνα προμηθευτή. «Οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα αυτών επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του εμπορεύματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 
 Όσον αφορά την έλλειψη αποθεμάτων στα καταστήματα, η αλυσίδα τονίζει πως «η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας» και αναφέρει πως   καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών.
 Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαλούμενο δικούς του ελέγχους αναφέρει πως η ποσότητα αρνιών της συγκεκριμένης προσφοράς που παραλαμβάνει κάθε κατάστημα Lidl καθημερινά κυμαίνεται από 6 έως 10 τεμάχια, η οποία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού στο οποίο απευθύνεται.
 Eπίσης, θα πρέπει να αναφερθεί πως άμεσα αναμένεται η απάντηση της Lidl στα ερωτήματα, που της έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για το θέμα. 

Lidl,αμνοερίφια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget