Ι.Σ.ΘΗΒΩΝ - Με απορία παρακολουθήσαμε τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες επισκέψεις του κου Δασταυρίδη



Με απορία παρακολουθήσαμε τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες επισκέψεις του κου Δασταυρίδη , Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας , παράλληλα υπεύθυνου των μονάδων του ΠΕΔΥ της περιοχής μας. Θαυμασμό και δέος μας προκαλούν οι πομπώδεις ιδιότητες τις οποίες φέρει ο κος Δασταυρίδης αλλά αναρρωτώμεθα εάν οι τίτλοι αυτοί συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων της Βοιωτίας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Θήβας.

 Απορία και τρόμο μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του κου Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ, οι οποίες, γεμάτες υποσχέσεις για προσλήψεις ιατρών και προσωπικού, αποτελούν τη συνεχόμενη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα της υγείας.
 ‘Οσον αφορά το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υείας (ΠΕΔΥ) δηλ. πρώην ΕΟΠΥΥ, ξεκίνησε τη λειτουργία του υποστελεχωμένο, χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό.Χρειάζονται άλλοι 3.500 γιατροί για την σωστή λειτουργία του.
 Αρχικά τονίστηκε ότι φάνηκε η αξιοπιστία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των Υπηρεσιών του , καθώς τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαθεσιμοτήτων και επετεύχθη ο χρόνος…
 Υπογραμμίσθηκε , ότι ο σχεδιασμός που έγινε για το ΠΕΔΥ, έχει στηριχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες.!!!
 Κανείς εργαζόμενος, σε πείσμα των «συνδαυλιστών» δεν έχασε τη θέση του , όμως από τους 387 γιατρούς που υπήρχαν, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΔΥ 120 και αυτοί όχι ορθολογικά τοποθετημένοι, με αποτέλεσμα οι πολίτες που προσέρχονται στις Μονάδες Υγείας να αντικρύζουν άδεια κτίρια και γραφεία.
 Δόθηκε η υπόσχεση, ότι μέσα στο μήνα θα προκηρυχθούν 900 θέσεις γιατρών, ώστε να πληρωθούν (ποιος ξέρει πότε;)όλες οι Μονάδες Υγείας.
 Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι σύντομα οι γιατροί θα αξιολογηθούν και οι όποιες διαφορετικές συμπεριφορές και παρεκτροπές σε βάρος των πολιτών και του δημόσιου χαρακτήρα του ΠΕΔΥ, θα βρουν κάθετα αντίθετη την ηγεσία.
 Ο κος Αναπληρωτής Διοικητής όμως, δεν έδωσε λύσεις στα τεράστια προβλήματα των πολιτών, καθώς οι Μονάδες Υγείας άνοιξαν για το θεαθήναι αφού: Δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων για την στελέχωσή τους – εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει - χρόνιες παθήσεις δεν καλύπτονται, όπως αρμόζει - πρόληψη,αγωγή υγείας, φροντίδα στο σπίτι δεν υφίστανται - η ψυχική υγεία είναι κατώτερη των προσδοκιών - η ενασχόληση με τα παιδιά,
ανύπαρκτη - μεγάλες ελλείψεις υλικών - ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών, ατελείωτη - η εξαγγελία για σύντομη εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, μοιάζει εμπαιγμός - η προσδοκώμενη ανακούφιση των όμορων (επίσης προβληματικών) νοσοκομείων, δεν επέρχεται, αντίθετα υπάρχει τεράστια επιβάρυνση του έργου τους- οι γιατροί δέχονται διαρκώς εντολές μετακίνησης.
 Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα των πολιτών για τη συνεχιζόμενη περιορισμένη δραστηριότητα του Νοσοκομείου Θηβών και την αδυναμία κάλυψης των μηνιαίων εφημεριών του Νοσοκομείου αλλά και για το μέλλον του.
 Από όλα τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνεται ότι υλοποιήθηκαν μόνον, όσα συμπεριλαμβάνονταv στο σχεδιασμό της TASK-FORCE και στις κυβερνητικές στοχεύσεις, με τον
 Έλληνα ασθενή πολίτη να παραμένει ο μεγάλος ηττημένος της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 Επειδή πιστεύουμε ότι λόγω εκλογών θα συνεχισθούν οι επισκέψεις και οι υποσχέσεις επιθυμούμε να γνωρίσουμε στους πολίτες ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται με φωτογραφίες και κούφιες υποσχέσεις.
 Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε στους υπευθύνους των διοικήσεων των Νοσοκομείων Θήβας και Λειβαδιάς ότι θα πρέπει να προβάλλονται τα προβλήματα με ένταση και επιμονή προς την ηγεσία της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου.
 Κατά τα λοιπά καλούμε τους Διοικούντες της 5ης ΔΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να εξέλθουν από τον «γυάλινο κλωβό» στον οποίο διαμένουν και να ενσκήψουν με ζήλο και ειλικρινές ενδιαφέρον στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, ως υψίστου αγαθού των πολιτών.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ  ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ

Ι.Σ.ΘΗΒΩΝ,Δασταυρίδης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget