Τραγική ειρωνεία: Τέσσερα χρόνια μετά τη χρεωκοπία, ανακοινώνουν δήθεν πλεόνασμα



Πλεόνασμα αυτοκτονιών ανέχειας και ανεργίας παρουσιάζει η Ελλάδα και ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάνει λόγο για απόλυτη ευθυγράμμιση με τα στοιχεία που έστειλε στις 14 Απριλίου η ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες για τον ελληνικό προϋπολογισμό. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 * Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε πέρυσι στα 23,109 δισ. ευρώ.
 * Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αντιστοιχεί σε 318,703 δισ. ευρώ.
 * Το ΑΕΠ σε αγοραίες τιμές ήταν πέρυσι 182,054 δισ. ευρώ.
 Η Eurostat, όπως ήταν αναμενόμενο, στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρει επιμέρους τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα τα οποία όμως προκύπτουν από το ύψος του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο οποίο περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τη στήριξη των τραπεζών, οι οποίες από μόνες τους δημιούργησαν πέρυσι έλλειμμα 19,272 δισ. ευρώ.
 Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το πρωτογενές έλλειμμα πέρυσι (συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη στήριξη των τραπεζών) ήταν 15,887 δισ. ευρώ. Αν από αυτά αφαιρεθούν τα 19,272 δισ. των πιστωτικών ιδρυμάτων, τότε προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat, κοντά στα 3,4 δισ. ευρώ.
 
Σήμερα
 
Τέσσερα χρόνια μετά το διάγγελμα Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης από το ακριτικό νησί του Αιγαίου, τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο.
 Οι δανειστές πλέον ελέγχουν τα πάντα στη χώρα μας. Έχουν λόγο για το κάθε τι, ενώ η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε επεμβαίνει ακόμα και για τα εθνικά μας θέματα.
 Η εικόνα της Ελλάδας μέσα σε 4 χρόνια άλλαξε δραματικά. Εκατοντάδες άστεγοι στους δρόμους των πόλεων, χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν τροφή στα συσσίτια της Μητρόπολης και των Δήμων, φτώχεια, ανέχεια και εξευτελισμός κάθε έννοιας αξιοπρέπειας για τον περήφανο ελληνικό λαό.
 Βάρβαρα μέτρα, άγρια λιτότητα, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.
 Μόνο που μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία, στον τελευταίο μήνα προ των εκλογών. Πλησιάζει η ώρα όπου μπορούμε να έχουμε λόγο για όσα διαδραματίζονται για εμάς χωρίς εμάς… Να σταματήσουμε να κατεβάζουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν ως δήθεν ρυθμίσεις ή δήθεν επιτυχίες.

  
Danioliptes.gr

χρεωκοπία,Eurostat

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget