Η εισαγγελέας της Κριμαίας που μάγεψε τον κόσμο



Η εικόνα της νέας γενικής εισαγγελέως στην Κριμαία, Νατάλια Ποκλόνσκαγια, κυκλοφόρησε στα διεθνή ΜΜΕ, με αφορμή τον θάνατο ουκρανού στρατιώτη από φιλορώσους πολιτοφύλακες. Από εκείνη την στιγμή έχει γίνει "σταρ", ενώ ειδικά στην Ιαπωνία κάνει θραύση - για άγνωστο λόγο. Η τριαντάχρονη εργάστηκε ως δικηγόρος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Κίεβο και στη Συμφερόπολη,
έχει φιλορωσικές απόψεις και έχει περιγράψει ως "πραξικόπημα" την πτώση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. Μάλιστα η νέα ουκρανική κυβέρνηση έχει ασκήσει δίωξη εναντίον της.

 Έγινε "σταρ" στις 18 Μαρτίου με αφορμή το αιματηρό περιστατικό καθώς συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου, τμήματα της οποίας κυκλοφόρησαν στο Youtube και έγιναν ανάρπαστα σε χώρες, όπου ο κόσμος δεν είχε ιδέα τί έλεγε.

 Ενδεικτικά στην Ιαπωνία, σχετικό βίντεο που δεν διαθέτει καν μετάφραση είδαν 300.000 άτομα, ενώ αρκετά είναι τα σκιτσάκια Manga που έκαναν την εμφάνισή του και της μοιάζουν.


 "Τώρα ξέρουμε γιατί ο Πούτιν θέλει την Κριμαία" ανέφερε ένας χρήστης του Youtube, ενώ άλλος σημείωσε πως "η ομορφιά είναι όντως ισχυρό όπλο".

Η Ναταλία Βλαντιμίροβνα Ποκλόνσκαγια είναι χωρισμένη και έχει μια κόρη τεσσάρων χρονών. Για λόγους ασφαλείας την κρύβει σε άγνωστο χώρο και όπως λένε κάποιες πληροφορίες την έχει στείλει σε φίλους στη Ρωσία. Ήταν παντρεμένη με τον αντιδήμαρχο της Μαριούπολης Βλαντιμίρ Στεπάνοβις Κλιμένκο, ο οποίος είναι γιος εκτός γάμου του Δημάρχου της Μαριούπολης Γιούρι Γιούρεβιτς Χολτουμπέι.
 Ο γάμος της κράτησε μόλις τρία χρόνια, αφού τα υπηρεσιακά της ταξίδια την κρατούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από την οικογένεια της. Ωστόσο οι κακές γλώσσες στη Κριμαία λένε πως διατηρεί σχέση με τον πρωθυπουργό της τοπικής κυβέρνησης Σεργκέι Αξόνοβ. Μάλιστα λόγω αυτής της σχέσης υποστηρίζουν ότι επελέγη για της θέση της γενικής Εισαγγελέως παρά το νεαρό της ηλικίας της.
 Η ίδια επιμένει πως ξέρει καλά τη δουλειά της και τα 12 χρόνια εμπειρίας της επιτρέπουν να χειριστεί με επάρκεια κάθε υπόθεση.
Άσπονδοι φίλοι της, σιγοψιθυρίζουν ότι η πορεία της στο δικαστικό σώμα δεν ήταν και τόσο διαυγής όσο θέλει να την παρουσιάζει. Κάνουν λόγο για σχέσεις της με εγκληματικές οργανώσεις τις οποίες εξυπηρετούσε ενώ αφήνουν και σκιές για τον πρώην πεθερό της, δήμαρχο της Μαριούπολης ο οποίος είναι συγγενής του ανατραπέντος Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιαννουκόβιτς. Ο πρώην πεθερός της ελέγχεται για κακοδιαχείριση κα μίζες μέρος των οποίων φέρεται να λάμβανε ο Γιαννουκόβιτς. Αποδίδουν μάλιστα την ένθερμη υποστήριξη του στην απόσχιση της Κριμαίας στο ότι με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες του με την ουκρανική Δικαιοσύνη.

Νατάλια Ποκλόνσκαγια,Κριμαία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget