πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμος Θήβας




Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας.Επίσης παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για την Περιφέρεια και το Δήμο.Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες

 Πραγματοποιούμε τη σημερινή εκδήλωσή μας σε μια στιγμή που λίγο ως πολύ έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μπροστά στις τοπικές εκλογές, σε ένα βαθμό έχει αποφασιστεί ποιοι συνδυασμοί θα κατέβουν.


 Βλέπουμε σε αυτή τη διαδικασία σοβαρές αντιστοιχίες και αναλογίες με τις διεργασίες που γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Γίνεται και στην περιοχή μας προσπάθεια να φτιαχτούν «ποτάμια» και «ελιές». Και στην περιοχή μας γίνεται προσπάθεια να τεθούν στο λαό κάλπικα διλήμματα, μακριά από την ουσία.

 Και το σημαντικότερο, όλοι προσπαθούν να εμφανιστούν άφθαρτοι, ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι. Μιλάμε βέβαια για ανθρώπους που έχουν δεκαετίες συμβάλλει στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής. Που κάθε άλλο παρά χτεσινοί δεν είναι. Και κυρίως, εξακολουθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, να υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων.

 Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν κρυβόμαστε και δεν εξαπατούμε για τις θέσεις και τις πράξεις μας. Πυρήνας των συνδυασμών μας είναι το ΚΚΕ, οι θέσεις που έχουμε είναι σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εκφράζουν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων.

 Και δε νομίζουμε ότι οι θέσεις μας απείχαν από τις εξελίξεις και την πραγματικότητα. Πρώτο και κύριο, εμείς δεν πανηγυρίσαμε για το έκτρωμα του Καλλικράτη. Προειδοποιήσαμε το 2010 ότι οι Δήμοι θα γίνουν αγνώριστοι, και πέσαμε μέσα.

 Όπως προειδοποιούμε και σήμερα ότι τα μάτια μας έχουν να δούνε πολλά στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, του χαρατσώματος των Δημοτών, της εξαφάνισης των κοινωνικών δομών και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

 Αυτές τις μέρες ψηφίζεται τροπολογία που προωθεί την ανάληψη δημοτικών υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, με αντάλλαγμα την ενεχύρανση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη.

 Λέμε συγκεκριμένα ότι Δήμοι και Περιφέρειες έχουν εξελιχτεί στο μακρύ χέρι του κράτους. Από το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ πριν στην κυβερνητική, κρατική πολιτική.

 Σοβαρό κομμάτι της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης των τελευταίων ετών πέρασε, υλοποιήθηκε από Περιφέρειες και Δήμους. Σκεφτείτε, έγιναν απολύσεις, μειώθηκε το προσωπικό, ακρίβυναν επί της ουσίας τα δημοτικά τέλη, οι κοινωνικές δομές χειροτέρευσαν τη λειτουργία τους, τα λεφτά για τη λειτουργία των σχολείων μειώθηκαν σχεδόν στο μισό. Και ο κατάλογος δεν έχει τέρμα.

 Η θέση της πλειοψηφίας, όχι μόνο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής αλλά και των άλλων δύο παρατάξεων, ήταν ότι έτσι έχει η κατάσταση, πρέπει να «νοικοκυρευτούμε», δηλαδή να λειτουργήσουμε πάση θυσία, να μάθουμε να ζούμε με ψίχουλα. Αυτή η λογική δε βγάζει απλά λάδι την κυρίαρχη πολιτική, αλλά είναι και επικίνδυνη, καθώς επιχειρεί να φτάσει τις απαιτήσεις του λαού στον πάτο.

 Με βάση αυτή τη θέση εξηγείται και για ποιο λόγο οι αντιδράσεις που επιχείρησε να προβάλλει ο Δήμος, μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς ενάντια στη συρρίκνωση των υπηρεσιών της περιοχής ήταν το λιγότερο χλιαρή.

 Τι εννοούμε συγκεκριμένα. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνεί με τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Πίσω από τις αντιμνημονιακές κορώνες, τους θρήνους για την άσχημη στιγμή που βρέθηκε η Ελλάδα, την κακιά τρόικα, συμφωνούν με το πάση θυσία μέσα στην ΕΕ, θεωρούν μοιραία την ελεύθερη αγορά, την παντοδυναμία των επιχειρήσεων, των μονοπωλιακών ομίλων. Ακριβώς σε αυτή τη βάση και ανεξάρτητα από προθέσεις, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική που εφαρμόζεται.

 Σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεν καλλιεργούμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι

 ένας αγωνιστής, ριζοσπάστης δήμαρχος δεν μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω γιατί με διάφορους τρόπους τα χέρια του είναι δεμένα. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Ναι, είναι δυνατό ακόμα και σε αυτές τις εκλογές να διαμορφωθεί ένα ισχυρό σύστημα αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι δυνατό να προκύψουν δημοτικές αρχές που θα είναι έμπρακτα στο πλευρό του λαού που υποφέρει και σε κόντρα με την κυβερνητική-ευρωενωσιακή πολιτική. Που θα τροφοδοτούν με τη λειτουργία τους το λαϊκό κίνημα, για να πάψει η σημερινή κατάσταση να μοιάζει μοιραία.

 Εξάλλου, το ότι δεν υπάρχουν λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό ή γενικά το κράτος, αποδεικνύεται συγκεκριμένα στη Θήβα ότι είναι σχετικό. Μειώνονται τα λεφτά για τη λειτουργία του Δήμου, για τις σχολικές επιτροπές, δεν γίνονται προσλήψεις μονίμων, όλα αυτά είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι δίνονται 4 εκατ. ευρώ για τον κεντρικό πεζόδρομο και έρχονται άλλα 21,5 εκατ. για το εργοστάσιο απορριμμάτων. Τη στιγμή που τα χρονιάτικα έσοδα του Δήμου είναι 15 εκατ. Νομίζουμε ότι προκύπτει με ασφάλεια ένα συμπέρασμα. Για τα επιχειρηματικά συμφέροντα κυκλοφορούν κονδύλια, για τις ζωτικές λαϊκές ανάγκες δεν υπάρχουν.

 Στη συνέχεια θα αναπτύξουμε ορισμένους βασικούς άξονες που θεωρούμε κομβικούς στις θέσεις μας. Και για τους οποίους θα επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

 1) Το ζήτημα της προστασίας των ανέργων και των χαμηλόμισθων. Διεκδικούμε πρακτικά μέτρα ελάφρυνσης των τμημάτων αυτών, όπως είναι η μείωση ή ακόμη και η απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη. Επίσης η έμπρακτη βοήθεια του Δήμου για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι.

 2) Το ζήτημα της παιδείας, συνολικά τα προβλήματα των οικογενειών με παιδιά. Διεκδικούμε την εξασφάλιση της πλήρους και επαρκούς χρηματοδότησης των σχολείων από το κράτος. Καμία ανταποδοτικότητα, μακριά από λογικές χορηγών. Διεκδικούμε την πλήρη πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και την κατάργηση των τροφείων. Επίσης να πάψει η ανταποδοτικότητα σε μια σειρά υπηρεσιών όπως Δημοτικό Ωδείο κ.α.

 3) Το ζήτημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Απαιτούμε από το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα. Και φυσικά να πάψει η Δημοτική Αρχή, όπως και οι γειτονικές να κουκουλώνουν το πρόβλημα με επιχειρήματα και έρευνες ότι το εξασθενές χρώμιο υπάρχει στο υπέδαφος της περιοχής από καταβολής κόσμου.

 4) Το ζήτημα του νερού, της ύδρευσης. Παλεύουμε για δημόσια εταιρεία ύδρευσης, με παροχή δωρεάν ύδρευσης. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα μείωσης του τιμολογίου του νερού της ΔΕΥΑΘ, είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΘ έχει πληρώσει για 6 εκατ. δάνεια 14 εκατ, και χρωστάει άλλα 6 εκατ.

 5) Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, διεκδικούμε τη δωρεάν διαχείρισή τους, συνολικά των στερεών αποβλήτων από ενιαίο κρατικό φορέα.



6) Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων. Παλεύουμε για προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 7) Διεκδικούμε να γίνουν έργα ζωτικής σημασίας, τόσο στην καθημερινότητα σε γειτονιές και χωριά, όσο και έργα βασικά όπως πχ ο βιολογικός καθαρισμός στον πρώην Δήμο Πλαταιών.

 8) Στο ζήτημα της Υγείας, παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία, νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΣΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΚΑΠΑΡΕΛΙ)

ΛΟΪΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΘΗΒΑ)

ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΗΣ (ΘΕΣΠΙΕΣ)

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΟΙΝΟΦΥΤΑ)

ΡΩΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΘΗΒΑ)

ΣΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΛΛΟΠΙΑ)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΣΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Εκλογική Περιφέρεια Θήβας

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – ΔΕΛΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΘΩΜΟΥ ΓΙΑΝΝΑ

ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΛΛΙΑΣ (ΜΠΕΛΙΑΣ) ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΩΓΩ

ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ

ΜΗΛΙΟΣ ΘΕΜΗΣ

ΜΠΑΡΑΚΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΠΕΡΔΟΥ ΒΙΚΥ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΡΕΝΔΟΥΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΑΓΙΑ)

ΣΑΛΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΨΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Εκλογικές Περιφέρειες Βαγίων, Θίσβης, Πλαταιών

ΝΤΟΜΟΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΧΩΣΤΙΑ)

ΜΕΞΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΒΑΓΙΑ)

ΣΥΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ (ΕΛΛΟΠΙΑ)

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΛΕΥΚΤΡΑ)

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΒΑΓΙΑ)

Λαϊκής Συσπείρωσης,Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget