Στα μαλακά οι υπάλληλοι της Βουλής με νέα τροπολογία



Κοστούμι ανάλογο με εκείνο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ράβει η κυβέρνηση για τους υπαλλήλους της Βουλής. Και αυτό γιατί ετοιμάζεται να φέρει τροπολογία που εξισώνει τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων με εκείνες των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και θα την εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τις πρώτες δέκα ημέρες του νέου έτους.
Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Από 1-1-2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών».
Επιπροσθέτως, για το θέμα των υπερωριών σημειώνεται: «Ο αριθμός ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή του βεβαιώνεται από τους αρμόδιους προϊσταμένους, δεν μπορεί δε να υπερβαίνει τις 52 ώρες μηνιαίως».
Οι υπάλληλοι της Βουλής θα εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν ευνοϊκότερο μισθολογικό καθεστώς σε σύγκριση με την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο λόγος είναι πως οι αμοιβές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν υψηλότερες από τα προβλεπόμενα στο ενιαίο μισθολόγιο. Ειδικότερα, με δεδομένες τις μεγάλες απώλειες που είχαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών είχε προβλεφθεί, σε περίπτωση κατά την οποία η μείωση των αποδοχών τους ξεπερνούσε το 25%, το ποσοστό πάνω από το όριο αυτό να κοπεί σε τρεις ισόποσες δόσεις, τον Νοέμβριο του 2012, του 2013 και του 2014.


ΠΗΓΗ tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget