Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας λέει ο Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς



Τη στήριξή τους στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις αυτοαπασχολούμενες και τους αυτοαπασχολούμενους που απεργούν την Κυριακή 30 Δεκέμβρη δηλώνουν με σχετική ανακοίνωσή τους η ΟΓΕ και ο Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Λιβαδειάς.
 «Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Των αυτοαπασχολούμενων και των εμποροϋπαλλήλων, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούν, για να δουν την οικογένεια και τα παιδιά τους. Των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων που φτάνουν μόνο μέχρι τη βιτρίνα των καταστημάτων επειδή τους λείπουν τα χρήματα και όχι οι μέρες για να ψωνίσουν», τονίζουν χαρακτηριστικά.

 Και προσθέτουν ότι «η απελευθέρωση του ωραρίου είναι απαίτηση των πολυεθνικών και της ΕΕ και ξεκινώντας από το εμπόριο θα επηρεάσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους».
 Καταλήγοντας καλούν «τις άνεργες, τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους να βρεθούν στο πλευρό των απεργών» και επισημαίνουν: «Η Κυριακή 30 Δεκέμβρη δεν είναι μέρα για ψώνια αλλά μέρα διεκδίκησης και αγώνα για να μην προστεθεί η Κυριακάτικη αργία στη λίστα με τα δικαιώματα των εργαζομένων που σάρωσε η επίθεση του κεφαλαίου».


ΠΗΓΗ http://www.tabloid.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget