FAZ: Τουριστικός ''πόλεμος'' μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας


 Παρά τη διαφαινόμενη αύξηση στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος, μετά από μία περίοδο ύφεσης, η διαφορά με την Τουρκία μοιάζει αγεφύρωτη. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αύξηση του τουρισμού κατά 9,5% καταγράφει για το 2011 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ. Ωστόσο οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν άλλους προορισμούς και δη τη γειτονική και ανταγωνίστρια χώρα. Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού πρακτορείου ταξιδίων TUI, «η Τουρκία έχει εδώ και χρόνια ξεπεράσει την Ελλάδα σε κρατήσεις».

 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γερμανικών Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων (DRV) ο αριθμός Γερμανών τουριστών προς την Τουρκία είναι διπλάσιος από εκείνον που επισκέπτεται τη χώρα μας.Σε διεθνές επίπεδο η Τουρκία έχει φθάσει τα 28,6 εκ. τουρίστες το χρόνο και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση στο μέλλον.
Από ό,τι φαίνεται οι τουρίστες προτιμούν ξενοδοχεία νέας κατασκευής, τεσσάρων ή πέντε αστέρων, που υπάρχουν κατά κόρον στην Τουρκία. Αντιθέτως, στην Ελλάδα η πλειονότητα των ξενοδοχείων είναι παλαιάς κατασκευής και δεν προσφέρουν τις ανέσεις που προσφέρουν τα αντίστοιχα τουρκικά.
Ωστόσο οι Έλληνες έχουν πάρει τα μηνύματα και εκσυγχρονίζουν αργά, αλλά σταθερά τις υποδομές τους. Έτσι τα πρακτορεία ταξιδίων TUI και Thomas Cook, περιλαμβάνουν πλέον στην προσφορά τους ξενοδοχεία εφάμιλλα των τουρκικών, όπως στην Κω και τη Ρόδο.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget