Ο ιός του Δυτικού Νείλου ξαναχτυπά..!


Το πρώτο περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, διέγνωσε εργαστηριακά το Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών (Α΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας ΑΠΘ) , το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) .
Πρόκειται για ενήλικα ασθενή κάτοικο περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι το καλοκαίρι του 2010 εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία) επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με συνολικά 262 περιστατικά, από τα οποία 191 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί ο εντοπισμός και άλλων περιστατικών στην Ελλάδα και φέτος, ενώ κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί, είτε εμφανίζουν ήπια νόσο. Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο (χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες, κουνουπιέρες), όσο και σε επίπεδο κοινότητας (συστηματικές κουνουποκτονίες, καθαρισμός λιμναζόντων υδάτων).

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget