Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 25/7/2011


Οι διεργασίες μεταξύ Προεδρικού και των κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση με αντικείμενο τον ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, οι ανησυχίες από τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ για τις οικονομικές επιπτώσεις της έκρηξης στο Μαρί, οι πιθανές διαθεσιμότητες σε ΕΦ και Πυροσβεστική για την έκρηξη στο Μαρί αλλά και οι αναφορές ταγματάρχη εν αποστρατεία του ελληνικού στρατού για το ΑΚΕΛ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




Άλλα θέματα που απασχολούν τον ημερήσιο Τύπο είναι η έναρξη σήμερα των εντατικών συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, η χτεσινή συνέντευξη στο αθηναϊκό «Έθνος» του τέως Αρχηγού της ΕΦ Πέτρου Τσαλικίδη, αλλά και η καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους των κοινοτήτων που πλήγηκαν από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.



Υπό τον τίτλο «Δικομματικός… ευρείας αποδοχής», η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα πως Χριστόφιας και Καρογιάν φτιάχνουν «ανασχηματισμό μπάλωμα» αλλά και ότι «πάνε κι έρχονται ονόματα μεταξύ Μ. Καρογιάν, Προέδρου και Α. Κυπριανού», πως υπάρχει «έντονη δυσαρέσκεια για τις διαβουλεύσεις στο ΔΗΚΟ» αλλά και ότι «στο τέλος της εβδομάδας – και αν – οι τελικές αποφάσεις». Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα γράφει ότι «με ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες η επίσημη πρώτη των ηγετών στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών με ορίζοντα τον Οκτώβριο».



«Σε διαθεσιμότητα από αύριο αξιωματικοί ΕΦ – Πυροσβεστικής» είναι ο κύριος τίτλος της «Σημερινής», με την εφημερίδα να αναφέρει ότι ο νέος αρχηγός της ΕΦ Στυλιανός Νάσης θα ενημερωθεί σήμερα για την τραγωδία στο Μαρί και «αναμένεται ότι ενώπιον του θα τεθεί και ο κατάλογος με τα ονόματα των αξιωματικών της ΕΦ που θεωρείται ότι ευθύνονται για την όλη υπόθεση». Η ανακριτική ομάδα, γράφει, “θα παραδώσει στο Γενικό Εισαγγελέα κατάλογο των ατόμων που εκ πρώτης όψεως φέρονται ως υπεύθυνοι για το χειρισμό της αποθήκευσης των εμπορευματοκιβωτίων» και μετά την ενημέρωση αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις σε σχέση με τα άτομα που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι επαναρχίζει σήμερα η δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή.



Υπό τον τίτλο «Δημοσιονομικός εφιάλτης», η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο της θέμα για έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών μέσα από το οποίο καταδεικνύεται η ανάγκη για διαρθρωτικά μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, οι τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ «βλέπουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό» μετά την έκρηξη στο Μαρί και εκτιμούν ότι «η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών θα πρέπει αμέσως να επισπευσθεί με την προώθηση πειστικών διαρθρωτικών μέτρων». Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για «βόμβα από Τσαλικίδη» σε συνέντευξη του στο «Εθνος της Κυριακής», με τον τέως Αρχηγό της ΕΦ να αναφέρει ότι η εμπλοκή που είχε η ΕΦ ήταν «μόνο η φρούρηση του φορτίου» και να μιλά ανοιχτά για «πολιτικές ευθύνες».



Τέλος η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Αναβιώνουν τον αντιακελισμό», γράφει στο κύριο της θέμα ότι «ταγματάρχης εν αποστρατεία του ελληνικού στρατού είπε ότι ήταν λάθος η νομιμοποίηση του ΑΚΕΛ». Η αναφορά, σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε χτες σε μνημόσυνο στη Λακατάμεια. «Το φασιστικό του λογύδριο και το αντιακελικό του μένος ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ ο ιερέας διέκοψε τον εμπρηστικό του λόγο» προσθέτει η εφημερίδα. Αλλού η «Χαραυγή» αναφέρει ότι αποζημιώνονται άμεσα οι κάτοικοι στο Μαρί, με την Κυβέρνηση να αποστέλλει εντός των ημερών τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε χτες ο Υπουργός Εσωτερικών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget